Türkçüler Günü güzel ve anlamlı kutlandı

“3 Mayıs Türkçüler Günü”müz bu yıl, bütün yurtta daha geniş anlamlı ve değişik güzelliklerle kutlandı. 1 Mayıs Cumartesi ile  2 Mayıs Pazar tatil günlerimiz de 3 Mayıs günümüze katılınca, Türkçüler Günü’müz bu yıl üç gün süreli kutlandı.
Sayın okurlarım, Türk Milliyetçi görüşe ve düşünce sistemimize öncelik tanıyan kültür ve siyasi kuruluşlarımızın bu maksadla tertipledikleri toplantılar ve şölenlerle ilgili edindiğim bilgileri, bugün sizlerle paylaşmak istiyorum.
Yeniçağ Gazetemiz “3 Mayıs Türkçüler Günü” ne özen göstermiş ve Timuçin Mert’in, Aslan Bulut’un, Özcan Yeniçeri’nin, Cazim Gürbüz’ün, İsrafil Kumbasar’ın, Kürşad Zorlu’nun ve benim de yazılarımla sayfaları doldurmuştur.
1 Mayıs Cumartesi günü, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı tarafından tertiplenen  “Türkçüler Günü”nde Prof. Dr. Orhan Türkdoğan hocamız, 1944 olaylarını doğuran sebeblerin kültürel ve siyasi yönlerini en ince teferruatına kadar sunmuş ve hepimizi aydınlatmıştır. Toplantıyı müzisyen Bozkurt İlham Gencer ağabeyimiz güzel şarkıları ile süslemiş ve kendisinin derlediği “Türk Marşı”nı bizlere öğretmiştir.
2 Mayıs Pazar günü, MHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından Beykoz Korusu’nda  “Geleneksel 3 Mayıs Şöleni” tertiplendi. Toplantıya Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, İl Başkanı İhsan Barutcu ve Ülkü Ocakları Başkanı Gökmen Kandar olmak üzere Genel Merkez, il ve ilçe yöneticileri katıldı ve geç saatlere kadar konu ile ilgili konuşmalar devam etti.
Pazar günü yine, Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı Başkanı Prof. Turan Yazgan Hocamız bizleri, Bursalı sanayici dostumuz Mete Tetik’in katkısı ile tertiplenen Boğaz Motor Gezisi’ne davet etti. Bursa Türk Ocakları mensubu dostlarımızla dört saat boyunca güzel İstanbul’umuzu seyrederek akşam yemeğimizi yedik ve Türk Dünyası’nın bütün lehçeleriyle şarkılarını en güzel söyleyen sanatkar Bünyamin Aksungur kardeşimizi ve müzisyen Bozkurt İlhan Gencer ağabeyimizi doya doya dinledik.
3 Mayıs Pazartesi günü de Ankara ve İstanbul’da büyük ve anlamlı törenler yapıldı;
İstanbul’da, her yıl olduğu gibi saat 11.00 de Üsküdar Karacaahmet Mezarlığı’nda Hüseyin Nihal Atsız Hocamızın mezarı başında toplandık 1944 Türkçüler Davası’nın mahkeme salonunda yan yana oturan ve şimdi de yan yana yatan Türkçü büyüklerimizin Necdet Sancar ve Muzaffer Eriş’i de Atsız Hoca ile birlikte ziyaret ettik. İstanbul’daki milliyetçi dostlarımızın birçoğu ve Ülkü Ocaklı gençlerimizle, MHP Üsküdar ve Kadıköy ilçe yöneticilerimiz bir arada ziyaretimizi tamamladık. Ülkü Ocakları İstanbul Başkanı Gökmen Kandar kardeşimizin anlamlı konuşmasını dinledik.
Ankara’mızın Atatürk Orman Çiftliği’nde de, altı yüz Türk Milliyetçisinin iştiraki ile, Salih Dilek, Meriç Çoşkun ve Cengiz Atak kardeşlerimizin davetinde, Eskimeyen dostlar adlı yemekleri yedik.
Sayın okurlarım, geçen haftaki yazımda sizlere, 3 Mayıs Türkçüler Günü’nü doğuran siyasi ve kültürel olayların özetini sunmuş ve büyük Türkçü H. Nihal Atsız’ın, Başbakan Şükrü Saraçoğlu’na yazdığı “açık mektup”tan bahsederek, Türk Milliyetçi Düşünce Sistemi’ni siyasi platforma taşıma becerisini gösteren Alpaslan Türkeş’in de içinde bulunduğu Türk Milliyetçilerinin altmış altı yıl önce çektiklerini sunmuştum.
Bugün de, “Türkçüler Günü” olarak değerlendirdiğimiz 3 Mayıs’ımızı güzel ve anlamlı kutladığımızdan bahsettim. Nereden nereye geldiğimizi göstermek istedim. Şükürler olsun.
Tanrı Türk’ü Korusun.

Yazarın Diğer Yazıları