Türkçüler Nihal Atsız’ı andı

Türkçüler Nihal Atsız’ı andı
Orhun Türkçüler Derneği üyeleri, Türkçü düşünür ve yazar Hüseyin Nihâl Atsız’ın ölüm yıl dönümünde anma töreni gerçekleştirdi.

Türkolog, şair ve yazar Hüseyin Nihâl Atsız, ölüm yıl dönümünde Türkçü gençler tarafından anıldı.

Edirne kent merkezi Saraçlar Caddesi’nde toplanan Orhun Türkçüler Derneği üyeleri, sloganlar eşliğinde Atatürk Anıtı’na yürüyerek Nihal Atsız’ı andı.

Vatandaşların da ilgi gösterdiği yürüyüşte, “Türk’üz, Türkçüyüz, Atatürkçüyüz”, “Mustafa Kemal’in bozkurtlarıyız” sloganları dikkat çekti.

Atatürk Anıtı’nın önünde gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından basın açıklaması yapan Orhun Türkçüler Derneği Edirne İl Başkanı Oğuzhan Yalaman, “Gök Bilge Hüseyin Nihal Atsız, Türkiye’nin komünizm, Kürtçülük, irtica hareketleri ve benzeri hareketlerin etkisi altında kaldığı bir dönemde, Türk ulusu olarak varlığımızı müdafaa etmenin yolunu araştırmış, çok geçmeden kurtuluşun Türkçülükte olduğunu öğrenmiş ve ömrünün sonuna kadar bu ülküyü Türk milleti üzerinde hakim kılmaya çalışmıştır.

“ATSIZ, SON NEFESİNE KADAR TÜRKÇÜLÜK SANCAĞINI TAŞIMIŞTIR”

Yaşamı boyunca Türkçülük’ten hiç ödün vermemiş, yazdığı makaleler ve çıkardığı dergiler sebebiyle birçok kez mahkemelik olmuş, tabutluklarda günlerce işkenceler görmesine rağmen son nefesine kadar Türkçülük sancağını taşıyıp haykırmıştır. Sert mizacı ve kendinden emin duruşu her ne kadar Türkçülük karşıtlarının düşmanlıklarına sebep olmuşsa da, bu soysuzların verdiği zararlar Atsız’ın dik duruşunda en ufak bir tavize sebep olmamıştır. Çünkü Atsız; şerefi ve onuruyla yaşayan gerçek bir bozkurttu. Bugün yolbaşçısı olduğu davayı gütmekten duyduğumuz gururla Gök Bilge Nihal Atsız’ı ölümünün 42’inci yıldönümünde saygı, özlem ve minnetle anıyoruz. Tanrı Türk’ü korusun, Türk ırkı sağ olsun” ifadelerini kullandı. Basın açıklamasının ardından Türkçü yemini eden grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

ESKİŞEHİR VE KÜTAHYA’DA DA UNUTULMADI

Türkçü düşünür Hüseyin Nihâl Atsız, Eskişehir ve Kütahya’da da unutulmadı. Ünlü Türkolog’un ölüm yıl dönümünde meydanlara inen Türkçü gençler, broşür dağıtarak Atsız’ın hayatıyla ilgili halka bilgilendirmede bulundu.