Türker Ertürk’ten muhteşem Atatürk tarifi

Türker Ertürk’ten muhteşem Atatürk tarifi
Emekli amiral Türker Ertürk, Samsun'daki Atatürk heykeline çirkin saldırı sonrası eleştirilerde bulundu. Ertürk, "Bunlar Atatürk'ün anlamına karşı" dedi.

Emekli amiral Türker Ertürk, Samsun''daki Atatürk heykeline çirkin saldırı sonrası açıklamalarda bulundu.

Ertürk, Samsun''daki Atatürk heykeline saldırı sonrası konuştu. O saldırıyı yapanlara Atatürk''ü anlattı.

Ertürk, "Bunlar Atatürk''ün anlamına karşı. Bakınız Atatürk demek; Türk ulusal kimliği demek. Atatürk demek; Üniter yapı demek. Atatürk demek; bu toprağın sesi olabilmek demek" dedi.

Samsun''da Milli Mücadele''nin simge eserlerinden, Atatürk Parkı''ndaki Onur Anıtı''na çirkin bir saldırı düzenlendi. 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Milli Mücadele’yi başlatmak için ilk adımı attığı Samsun’da Atatürk anıtı saldırıya uğradı.İlkadım ilçesinde kentin simgesi haline gelen ve Atatürk’ün şahlanmış at üzerinde betimlendiği anıta, halat bağlandı. Halatın diğer ucu otombille çekilerek anıt yıkılmak istendi. Saldırganlar halat kopunca olay yerinden kaçtı.

TUTUKLANDILAR

Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen B.F. ve kuzeni C.F. tutuklandı.

"ATATÜRK DEMEK; TÜRK ULUSAL KİMLİĞİ DEMEK"

"Bunlar Atatürk''ün anlamına karşı" diyen Emekli amiral Türker Ertürk şu ifadeleri kullandı:

"Bunlar Atatürk''ün anlamına karşı. Bakınız Atatürk demek; Türk ulusal kimliği demek. Atatürk demek; üniter yapı demek. Atatürk demek; bu toprağın sesi olabilmek demek. Atatürk demek üretebilmek demek. Atatürk demek; ahlak demek. Atatürk demek; şeref demek, antiemperyalizm demek, bağımsızlık demek. 

Sen bunlara karşısın. Bakınız; aydınlanma olmadan bilim egemen kafalı toplumu yetiştirmeden toplumu akılcı ve bilimsel düşünce dönemine geçirmeden naparsın biliyor musun? devamlı batının ürettiklerini alırsın. onlar yenisini üretir, yine alırsın ve yine yenisini üretir yine alırsın dizayn edemezsin yapamazsın. 

Bak üniversiteler perişan durumda. Hiçbirisinde bilim yapılmıyor. Onun için Atatürk çok şeyin adı. Atatürk derken sarı saçlım mavi gözlü bir insanı söylemiyorum o değil. Atatürk bu topraklarda aydınlanmanın adı medeniyetin adı şerefin, haysiyetin adı." dedi.