Türkeş: Faturanın kime kesileceği belli olmaz!

Türkeş: Faturanın kime kesileceği belli olmaz!
MHP Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, koalisyon görüşmelerinde tek söz sahibi kişinin Genel Başkan Devlet Bahçeli olduğunu belirterek, seçimde hak etmediği oranda oy aldığını öne sürdüğü HDP ile biraraya gelemeyeceklerini söyledi

Meclis’in 3’ten 4 parçalı yapıya dönmesini değerlendiren Türkeş, “Demokrasilerde devirdaim olmalı. Vatandaş, sandıkla gelenin sandıkla gitmeyeceği kaygısına kapıldı. Bu nedenle seçimden 4 parçalı bir Meclis çıktı” dedi.

Arınç’a eleştiri

CNN Türk’te katıldığı programda Hakan Çelik’in sorularını yanıtlayan Tuğrul Türkeş, HDP’nin seçimdeki yüzde 13 oranındaki oyu hak etmediğini, bunu partinin genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın da söylediğini belirtti. HDP’nin aldığı oylarda demokratik kaygıların öne çıktığını kaydeden Türkeş, “Vatandaş birlikte bir şeyler yapın” dedi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, “Seçimde CHP ve MHP, başarısız oldu” açıklamasını da değerlendiren Türkeş, “Polemiğe girmem. İsterdim ki siyaseten son döneme girmeden önce üzerine düşen görevleri yapsaydı. Ayrıca 7.5 milyon oyla 6 milyon oyu eşit sayması devlet adamlığına yakışmadı” diye konuştu. HDP’nin terör örgütü PKK’nın uzantısı olduğunu söyleyen Türkeş, şöyle dedi: “HDP, Türkiye partisi değil. HDP barajı geçince terör tehdidi kalktı mı?”  dedi.

Görev Başkan’da

MHP’nin 47 yaşında olduğunu, partinin MKYK, parti meclisinin koalisyon görüşmeleri için Genel Başkan Devlet Bahçeli’yi yetkili kıldığını belirten Türkeş, “Hükümeti kurma görevini Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. Yasalar böyle” dedi. Bahçeli’nin belli koşulları ortaya koyduğunu söyleyen Türkeş, “Bunlara dikket edilmesi gerekir. O zaman vatandaş bunu sorar. Ne oldu da böyle oldu? Hükümet, birileri bakan olsun diye kurulmaz. Tabanda da farklı görüşler olabilir. Bu normaldir. Çare çıkmazsa erken seçim olur. O zaman da katılım az olur, sonuçlara da herkes katlanır. Faturanın kime çıkacağı belli olmaz. Türkiye hükümetsiz kalmaz. Yetki Meclis’te ise burada çare bulunur.” Türkeş, küresel güçlerin yeni yapılandırma için Suriye’de Karagöz-Hacivat oynattığını söyledi.