Türkeş’in emaneti için Erciyes’te buluşuyorlar

Türkeş’in emaneti için Erciyes’te buluşuyorlar
MHP Genel Merkezi tarafından son verilmesine rağmen bir grup ülkücü tarafından ısrarla yaşatılmaya çalışılan Erciyes Türk Kurultayı öncesinde birlik mesajları öne çıktı

Bu yılki kurultayın ana gündemi Irak-Suriye Türkmenlerinden Doğu Türkistan’a dünyada zulüm ve baskı altında olan Türklerin sorunları olacak.

Alparslan Türkeş zamanında başlatılan bir geleneği yaşatmak isteyen Türk milliyetçileri hafta sonu Kayseri Erciyes Türk Kurultayı’nda buluşacak. Yarın akşam  Erciyes Dağı’nın eteklerindeki Tekir Yaylası’nda yakılacak ateş ile başlayacak Erciyes Türk Kurultayı pazar günü gerçekleştirilecek.

Ozan Arif, Esat Kabaklı ve milliyetçi ozanların katılımıyla yapılacak etkinliklerde, yurdun dört bir yanından gelen ülkücüler birbirleriyle kucaklaşma fırsatı bulacak. Erciyes Türk Kurultayı’nın en önemli fonksiyonunun birbirinden habersiz ülkücülerin buluşma ve kucaklaşmasını sağlamak olduğuna dikkat çeken Ozan Arif şu değerlendirmeyi yapıyor:

Başbuğ’un yadigarı

“Bu ruh birliğine, Türkiye’nin bugün yaşadığı ortamda büyük bir ihtiyaç var. Bunu herkesin  görmesi gerekiyor. Bu birlik dağıldığı zaman, memleketin düşmanları fırsat kolluyor. İğne ucu kadar bir delik bulsalar o deliği büyüterek tahribat yaratıyorlar. Keşke Erciyes gibi Türkiye’nin bütün dağlarında Türk milletinin birlik beraberliği adına böyle etkinlikler yapıp insanları şuurlandırabilsek. Erciyes Kurultayı, 3 Mayıs Türkçülük günü gibi sembolik etkinlikleri iptal etmek yerine ruh birliğimizi güçlendiren bu geleneklerimizi yaşatmak için çaba gösterilmeli. Alparslan Türkeş’in başlattığı bu kurultaylara son verilmesinden sonraki yıllarda bizim burada yapmaya çalıştığımız budur. İlkini 10 kişiyle birlikte Tekir Yaylası’nda iftar yaparak başlattığımız Erciyes Türk Kurultayı’na katılım her geçen yıl artmaya devam ediyor. Bu yıl da bütün gönüldaşlarımızı Erciyes’te buluşmaya davet ediyoruz.”

Gündem: Türk Dünyası

Erciyes Türk Kurultayı Tertip Komitesi Başkanı Necip Dinçer de, bu seneki Erciyes Türk Kurultayı’nın ana gündeminin dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan Türklerin gördükleri zulümler ve sıkıntılara karşı alınması gereken önlemler olduğunu söyledi. Dinçer, “Suriye ve Irak Türkmenleri’nden Doğu Türkistan Türklerine kadar dünyanın her yerinde zulüm ve baskı altında olan soydaşlarımızın sıkıntılarını bu kurultayda konuşarak, çözüm yolları arayacağız. Geçen yıl 8-10 bin kişi katıldı, bu yıl daha fazla katılımın olmasını bekliyoruz. Coşku içinde geçeceğini ümit ediyoruz. Irak, Suriye, Azerbaycan Türkleri’nden lider seviyesinde, bunun yanında bazı sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra eski bakanlardan da katılım olacak. Bizlerde görkemli bir şekilde Başbuğumuz’un emanetine sahip çıkarak vazifemizi yerine getireceğiz” dedi.