Türkeş'ten KKTC'deki PKK yapılanması hakkında açıklama

Türkeş'ten KKTC'deki PKK yapılanması hakkında açıklama
Yazarımız Batuhan Çolak'ın bugünkü köşe yazısında dile getirdiği KKTC üniversitelerindeki PKK yapılanmasıyla ilgili Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş'ten yazılı basın açıklaması geldi. Türkeş, üniversitelerde PKK'nın herhangi bir yapılanmasının olmadığını iddia etti.

Gazetemiz yazarı Batuhan Çolak bugünkü "KKTC üniversitelerinde neler oluyor?" başlıklı yazısında KKTC'deki PKK yapılanmasına dikkat çekmiş ve kampüs alanları içerisinden fotoğraflar paylaşmıştı. Akşam saatlerinde Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, yazılı basın açıklaması yaparak, çıkan haberlerin ve ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını ileri sürdü.

EĞİTİM GÜVEN İÇİNDE DEVAM EDİYOR

Türkeş yaptığı yazılı açıklamada, "Türkiye içinde ve dışında her okulda olabildiği gibi KKTC'de yer alan eğitim kurumlarında da başta bölücü terör örgütü olmak üzere çeşitli illegal oluşumların faaliyet alanı bulmak istediği bilinmektedir" ifadelerini kullanan Başbakan Yardımcısı Türkeş, ancak KKTC'de bulunan öğretim kurumlarında terör örgütlerinin zemin bulamadığını, bu okullarda eğitim ve öğretimin sağlıklı ve huzurlu bir ortamda, güven içinde devam ettiğini iddia etti.

"SOSYAL FAALİYETLER ÖZGÜRLÜK KAPSAMINDADIR"

Açıklamasında, KKTC'deki üniversitelerde sözde Kürdistan bayrağının açılması, PKK lehine slogan atılıp, Türk bayraklı kolye, yüzük taktı diye darp edilen öğrenciler konusunda değinmeyen Türkeş, şiddete başvurmadan yapılan her faaliyetin özgürlükler kapsamında değerlendirildiğini söyledi.

İŞTE O AÇIKLAMA

Üniversitelerin özgür düşünce merkezleri olması nedeniyle şiddete başvurmadan yapılan her türlü sosyal faaliyetin özgürlükler kapsamında değerlendirildiğini vurgulayan Türkeş, bu nedenle KKTC sınırları içinde bulunan öğretim kurumlarında öğrenim gören öğrencileri de yaftalayacak ve haksız zan altında bırakacak iddialardan kaçınılmasını istedi.

FOTOĞRAFLARA SESSİZ KALDI!

Türkeş yaptığı açıklamada üniversitede şiddet içermeyerek yapılan tüm sosyal faaliyetlerin düşünce özgürlüğü kapsamına girdiğini öne sürerken, bu fotoğraflarla ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

1-414.jpg

2-306.jpg

3-191.jpg

1-418.jpg

2-310.jpg

3-194.jpg