Türkiye, Arslan binbaşıya ağlıyor

Türkiye, Arslan binbaşıya ağlıyor
Kahpe pusuda yaralanan eşi Sibel ile babasının şapkasını takan kızı İrem, şehit Binbaşı Arslan Kulaksız’ın naaşını asker selamıyla karşıladılar

Düşmanları asla güldürmeyeceğiz

Muş’un Malazgirt ilçesinde uğradığı silahlı saldırı sonucu şehit olan İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’ın eşi Sibel ile kızı İrem’in asker selamı vermesi, törene katılanları gözyaşına boğdu. Şehit Binbaşı’nın babaevi Merzifon ilçesindeki Ortaova köyünde de yas var...

O bütün milletin Arslan’ı

Sibel Kulaksız, “Benim Arslanım şehit oldu. Rabbim herkese nasip etsin. O bütün milletin Arslan’ı. Düşmanı güldürmeyeceğiz. Ruhun şad olsun, gözün arkada kalmasın şehidim. Kanın yerde kalmaz. Bir Arslan gider bin Arslan gelir” dedi.

Muş’ta tören düzenlendi

Alçak saldırıda şehit düşen Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız (46) için düzenlenen cenaze törenine,  kahpe eylem sırasında eşinin yanında bulunan ve kolundan yaralanan Sibel Kulaksız ile kızı İrem de katıldı.   

Teröristlerin şehit ettiği Kulaksız’ın cenazesi Muş İl Jandarma Komutanlığı’ndaki törenin ardından Amasya’nın Merzifon ilçesine bağlı Ortaova köyüne götürüldü.

Arkadaş ziyaretinden dönerken otomobilinde uğradığı silahlı saldırıda şehit düşen Malazgirt İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Arslan Kulaksız’ın (46) cenazesi, Muş Devlet Hastanesi’nde yapılan otopsinin ardından İl Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Kulaksız’ın bayrağa sarılı naaşı, hazırlanan katafalka kondu. 20 yaşındaki oğlu Burak İstanbul’dan Amasya’ya gittiği için törende eşi Sibel Kulaksız ile kızı İrem yer aldı. Bingöl, Bitlis, Van illerinin vali, il jandarma komutanları, emniyet müdürleriyle silah arkadaşları ve mehmetçiklerin hazır bulunduğu törende önce İl Jandarma Komutanı Hava Pilot Kurmay Albay Osman Nuri Çevik konuştu. Çevik şunları söyledi:

Hainler sevinmesin

 “Bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan hain bir saldırı sonucu arslanımızı şehit verdik. Bizler inanıyoruz. Hepimiz bir gün toprak olacağız. Allah hepimize şerefli ölümler nasip etsin, şahadet şerbeti içirsin. Bu saate kadar acımızı, hüznümüzü, göz yaşlarımızı hep içimize akıtıyoruz. Hainleri sevindirmeyeceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız. Ey babayiğit vatan evladı. Ey heybetiyle dosta güven, düşmana korku salan vatanperver. Seni anca böyle kahpece bir pusuda şehit edebilirlerdi. Kahraman şehidimizin değerli eşi ve çocukları, şüphesizki en kıymetli varlığınızı yitirdiniz. Sizlerin acısını ne kadar paylaşsak da hafifletemeyiz. Ancak bizler de en yakınını kaybetmenin acısını yüreğimizde hissediyoruz. Vatan hainleri asla sevinmeyin, şunu bilin ki bu devlet er ya da geç kendine ihanet edenin hesabını görür. Aziz şehidim bizler biliyoruz ki’’şehitler ölmez.’ Ruhun bizimle beraber, bedenin rahat uyusun. Çünkü biz artık uyumayacağız. Ruhun şad olsun.”

Herkesi kucaklıyordu

Vali Vedat Büyükersoy ise törende yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Arslan binbaşımız rütbelerin en yücesine, şehitlik rütbesine ulaştı. Arslan binbaşımız Malazgirt ilçesinde görev yaptı. Görevini yaparken herkesi kucakladı. Kendisini kalleşçe şehit eden eşkıyaya karşı Malazgirt halkını, onun iş yerlerini, çocuğunun okulunu ve istikbalini yakmasın yıkmasın, Kürt kardeşinin kızını oğlunu eşkıya bir hiç uğruna dağa kaçırmasın diye gecesini gündüzüne katarak çalıştı. Peki ya onu şehit edenler ne yaptıklarını biliyorlar mı? Şimdi geçmişin hatalarını telafi etmiş bir Türkiye bulunuyor. Şimdi daha güçlü, daha kuvvetli, şefkatli, aynı zamanda kudretli bir Türkiye var. Onun için bölünmeyecek, parçalanmayacak ve ilelebet yaşayacaktır. Diğer tarafta şeytanca tuzaklar kuran, halkına zulmeden, haraç isteyen, çocukların okullarını istikbalini yakıp yıkan, kimlere maşa olduğunu bilmeyen bir terör örgütü var. Devlet üstüne düşeni yapacaktır. Ama onları siz de kalbinizle buz edin, bunu çoktan hak ettiler.”

Şapkayı hiç çıkarmadı

Konuşmalarından ardından Muş Müftüsü Recep Uzun şehit Binbaşı Kulaksız için dua etti. Tören sırasında eşinin şapkasını takan Sibel Kulaksız, daha şapkayı kızı İrem’e teslim etti. Genç kız şapkayı hiç çıkarmadı. Mehmetçikler tarafından katafalktan alınan Binbaşı Kulaksız’ın naaşı, silah arkadaşlarının önünden geçirildi. Eşi Sibel de kocasını asker selamı vererek uğurladı. Şehit Binbaşı Kulaksız’ın cenazesi hava yoluyla Amasya’nın Merzifon ilçesine bağlı Ortaova Köyüne götürüldü.

 

Baba ocağına ateş düştü

Şehit Binbaşı Arslan Kulaksız’ın memleketi Amasya’nın Merzifon ilçesine bağlı Ortaova köyündeki baba ocağına ateş düştü. Anne Nevriye Kulaksız (83) ile baba Ömer Kulaksız’a (85) oğullarının şehit haberi daha sonra verildi. Eve Türk bayrakları asıldı. Bu arada şehidin ağabeyi emekli polis Hikmet Kulaksız (55), “Çapulculara boyun eğmeyeceğiz, onlara hiçbir zaman fırsat vermeyeceğiz” dedi. Öte yandan olayla ilgili bazı adreslere düzenlenen operasyonlarda 10 kişi gözaltına alındı. Şahısların evlerinde yapılan aramada örgütsel doküman ele geçirildi.