Türkiye erken seçimlere gidiyor… Erdoğan açıkladı

Türkiye erken seçimlere gidiyor… Erdoğan açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, parlamento ve başkanlık seçimlerinin erkene aldıklarını açıkladı. Türkiye erken seçime gidiyor…

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, partisinin grup toplantısında yapmış olduğu erken seçim çağrısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.

Öğlen saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bir araya gelen Erdoğan ve Bahçeli yaklaşık yarım saatlik bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmenin ardından saat 15:30’da kameralar karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim kararı aldıklarını açıkladı. Cumhur ittifakı kapsamında erken seçim konusunda mutabık kaldıklarını belirten Erdoğan kamuoyunun beklentisine karşılık verdiklerini vurguladı.

Erdoğan seçimlerin 24 Haziran 2018'de yapılacağını söyledi.

Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Bugün MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli ile oldukça verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Bildiğiniz gibi sayın Bahçeli ile daha önce de çeşitli defalar bir araya gelerek ülkemizle ilgili iç ve dış gelişmeler üzerinde görüş alışverişinde bulunmuştuk.

Bugünkü görüşmemizde de kendisiyle oldukça geniş bir yelpazede istişare ettik. Bu çerçevede sayın Bahçeli’nin grup toplantısında ifade ettiği erken seçim talebiyle ilgili teklifini de değerlendirme fırsatı bulduk.

7 Ağustos 2016 tarihinde Yenikapı’da yaptığımız ve milyonlarca vatandaşımızın katıldığı o büyük miting biz siyasetçilere verdiği mesajı çok açık ve net bir şekilde ortaya koymuştur.

Yönetim sistemi değişikliğini yine sayın Bahçeli’nin talebiyle değerlendirmeye aldık. Bu talep yapılacak ilk seçimlerden sonra yürürlüğe girecektir.

Cumhurbaşkanı ile hükümetin uyumlu çalışması sayesinde ciddi bir sorun yaşanmıyor gibi gözükse de eski sistemin hastalıkları attığımız her adımda gözükmektedir.

Sayın Bahçeli’nin talebini yetkili kurullarımızda enine boyuna müzakere ettik. Sonuçta ülkemizin karşı karşıya kaldığı durumu göz önünde bulundurarak olumlu teklife olumlu baktık.

Önümüzdeki seçimlere ittifak ile girme konusunda mutabık olduğumuz MHP lideri Devlet Bahçeli ile 24 Haziran 2018 Pazar günü yapılmasına karar verdik.

Yasal süreci hemen başlatıyoruz. Aynı şekilde YSK da seçim çalışmalarına derhal başlayacaktır.

Bu kararın tüm partilere hayırlı olmasına Allah’tan niyaz ediyorum.

Milletimiz, ülkemiz için hayırlı olsun diyorum.

İlgili Haberler