Türkiye, EURO 2028'den sonra bir turnuvaya daha aday

Türkiye, EURO 2028'den sonra bir turnuvaya daha aday
UEFA, Türkiye'nin, 2028'in ardından 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası için de (EURO 2028 veya 2032) ev sahipliği için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

UEFA, 2028 ve 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası''na ev sahipliği için resmi başvuruda bulunan ülkelerin belli olduğunu duyurdu.

Buna göre, Türkiye ve Rusya, her iki şampiyonadan birine ev sahipliği için başvuruda bulundu.

ADAYLAR AÇIKLANDI

İngiltere, Kuzey İrlanda, İrlanda Cumhuriyeti, İskoçya ve Galler, 2028''deki şampiyonayı ortak olarak düzenleme teklifi yaparken, İtalya ise sadece 2032''deki turnuva için başvuruda bulundu.

EYLÜL AYINDA BELLİ OLACAK

Bu iki turnuvaya ev sahipliği yapacak ülkeler, 2023 yılının eylül ayında açıklanacak.

SERVET YARDIMCI: HER İKİ TURNUVAYA DA BAŞVURDUK

Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Servet Yardımcı da Portekiz ile oynanacak mücadele öncesi TRT Spor''un sorularını yanıtladı.

Türkiye''nin EURO 2028 ve 2032 turnuvalarına ev sahipliği yapmak üzere UEFA''ya başvuruda bulunması hakkında konuşan Yardımcı, "Türkiye, UEFA''nın çok önemli bir paydaşı. Özellikle son yıllarda Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yapılan stadyumlar takdire şayan. Türk insanının futbola olan aşkı, her bakımdan bir futbol ülkesi olmamız bizi bu tarz organizasyonlarda doğal aday yapıyor. Hem 20228 hem de 2032''ye adaylık başvurumuzu yaptık. Hayırlısı olsun. Adaylık süreci bugün itibarıyla resmileşti. Güçlü rakiplerimiz var ancak biz bu tarz bir organizasyonu düzenlemeyi hak ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler