"Türkiye, federal yapıya mı gidiyor?"

"Türkiye, federal yapıya mı gidiyor?"
Meclis'te Bakanlar Kurulu'na yetki veren yasaya sert tepki gösteren Sadettin Tantan, "Bakanlar Kurulu'na verilen yetki ile Meclis bir kenara atıldı. Ulus devleti ortadan kaldırıp federal bir yapıya mı gidilmek isteniyor?" dedi.

Fatih Erboz / Ankara

Yurt Partisi Genel Başkanı Sadettin Tantan, seçimlerden önce Meclis'te Bakanlar Kurulu'na yetki veren yasaya sert tepki gösterdi.

Yetki yasasının çıkarılmasının tehlikeli olduğuna dikkat çeken Tantan, yasanın kamuoyunda yeterince tartışılmadığını, Kandil ve Menbiç'teki gelişmelerin bir takım soruları akla getirdiğini söyledi.

Tantan, şöyle devam etti: "Geçmişten bugüne kadar bakanlıklar, kurumlar hep kanun ile kurulurken, yetki neden bakanlar kuruluna verildi? Bunun altında yatan ne var? Bu yetki kanunu ile yapılacak değişiklikleri kim istiyor? Türkiye'yi yönetenler mi istiyor yoksa Türkiye'nin mali, ekonomik ve siyasi açıdan bağımlı olmasından kaynaklanan bir küresel istek mi var? Burada kuşkumuz, iktidar kamuoyu ile bunun nedenini paylaşmadığı için TBMM'yi yani halkın iradesini bir kenara atarak, ulus devleti ortadan kaldırıp federal devletler kurularak, federal bir yapının bu coğrafyada başlangıcı mı yapılmak isteniyor? Türkiye tek kişinin iradesine mi bırakılmak isteniyor? Türkiye ve yanı başımızdaki Suriye, İran, Irak, Kafkas, hazar coğrafyası Türkiye üzerinden böyle bir yapıya mı gidiyor?" Tantan, "İktidarın kirli oluşu, kimliksiz oluşu, tutsaklığı artık son virajda bütün yalanlarının ortaya çıkması, ülkenin mali ve ekonomik anlamda iflasa sürüklenmiş olması, siyasi anlamda, uluslararası alanda itibar kaybetmiş olması, yurt dışından çok yüksek faizle bile para bulamaması, iktidar sahiplerinin halk tarafından yargılanmamak için her tülü tavize açık olması bu kuşkularımızı daha da arttırıyor" dedi.

Bu zihniyetin daha çok zarar vermemesi için bir ara döneme ihtiyaç var. Bu aynı zamanda küresel projeleri sonlandırma dönemi olacaktır. Milli bir yapı bunu engeller.

25 Haziran'dan sonra Türkiye'nin AKP iktidarından kurtularak milli bir ara döneme girme ihtiyacının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Tantan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu zihniyetin daha çok zarar vermemesi için bir ara döneme ihtiyaç var. Bu aynı zamanda küresel projeleri sonlandırma dönemi olacaktır. Milli bir yapı bunu engeller. Nitelikli insan gücü yüksek bir Türkiye var. Geçici ara dönemde milli ve nitelikli kimliklerin tüm duyarlı vatanseverlerin birbirini tenkit etmeden bir araya gelmesi gerekir. İktidar sahiplerinin yargılanmalarını önlemek için illegal görünümlü yapılara karşı teslim olmamaları için bunların hukuksal zeminde kendilerine yer bulmaları gerekiyor. Türk halkı siyasi partiler üzerinden tutsak alınamaz. Bu tutsaklığı görmeli ve kendi geleceğini kendisi tayin etmeli."