Türkiye gizli kulak ülkesine çevrildi!

Türkiye gizli kulak ülkesine çevrildi!
CHP’li Çıray, “AKP, ülkemizde insanların izlenmesi yetmezmiş gibi şimdi de Alman istihbaratının Türkiye’yi düşman bir ülke gibi dinlemesine ve izlemesine sebep olmuştur” dedi

Türkiye gizli kulak ülkesine çevrildi!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aytun Çıray,  Alman istihbaratının Türkiye’yi dinlediğinin ortaya çıkmasıyla ilgili AKP Hükümetine yüklendi. Çıray, “AB ile üyelik müzakereleri yapan, hepsinden önemlisi bir NATO üyesi olan Türkiye’nin Alman Hükümeti tarafından dinleme ve izlemeye alınması, Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’yi ne hale düşürdüğünün en somut göstergesidir” dedi. Hükümetin dış politikasını eleştiren Çıray, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:  “Sözde sıfır sorun politikası adı altında sınır komşularımızla nasıl gırtlak gırtlağa getirildiğimizi dost-düşman tebessümle izliyor. Şimdi de NATO üyesi olan Türkiye, NATO ve AB üyesi bir ülkenin hükümeti tarafından telekulaklarla dinleniyor. Üstelik Alman Hükümet kaynakları, bu dinlemeye meşruiyet kazandırmak için ‘Türkiye müttefik ama dost ülke değil’ açıklaması yapabiliyor. Tayyip Erdoğan, sadece komşularımızı değil AB üyesi müttefiklerimizi de kaybettirdi. Erdoğan ve AKP hükümeti yüzünden Türkiye, dünyada yalnız bir ülke haline geldi. Türkiye Cumhuriyeti’nin 90 yıllık itibarını çok kısa bir zaman içinde iki paralık ettiler.” 

Affedilmez suç
AKP iktidarının, ne kendisinin ne de savunma bürokrasisinin dinlenmesini engelleyebildiğini ifade eden Çıray, “Bu acizliktir. Türkiye’de yüzbinlerin belki de milyonların dinlenmesi ve izlenmesine göz yumulması yetmezmiş gibi şimdi de Alman istihbaratının Türkiye’yi düşman bir ülke gibi dinlemesine ve izlemesine sebep olmuşlardır. Bütün bunlar, tarih önünde affedilmez suçlar ve günahlardır. Kim bilir, hangi güçlerin elinde bunlar hakkında hangi ’tape’ler var? Bu haliyle bu yönetim rehin alınmıştır, Türkiye’yi yönetemez” dedi.  Çıray, “Yine Alman basınından takip ediyoruz ki, ABD Almanya’ya, Türkiye’nin Irak ve Suriye politikasında ikili oynadığı bilgisini vermiş. Ayrıca, MİT kanalıyla radikal dinci gruplara silah verdiğini de ifşa etmiş” dedi.  Erdoğan’ın bölge ülkelerindeki radikal dinci gruplara destek verdiğinin artık bütün dünya tarafından bilindiğini öne süren Çıray, şöyle devam etti:  

Kışkırtma var
“Erdoğan başına buyruk, küstah ve kibirli tavırlarıyla bu ülkeyi yönetmeye çalışırken, Türkiye’yi zavallı bir Ortadoğu ülkesi haline dönüştürmeye doğru koşar adım gitmektedir. Halkını etnik ve mezhep temelli olarak bölüp birbirine kışkırtmaya çalışan sen. Alavere ve dalavere ile iktidarını elinde tutmak için her türlü Bizans oyunlarını çeviren sen. Sınırlarımızı kevgire çeviren sen. Yabancı istihbarat servislerinin Türkiye’yi gizli kulaklar ülkesine çevirmesine sebep olan sen. Korkarım ki işlediğin suçlar yüzünden bir gün senin hükümetin de teröristlere yardım eden yönetimler listesine girecek.” (ANKA)