“Türkiye IŞİD ile daha fazla mücadele etmeli”

“Türkiye IŞİD ile daha fazla mücadele etmeli”
IRAK Kürt Bölgesel Yönetimi’nin istihbarat servislerinin başında bulunan, KBY Başkanı Mesut Barzani’nin büyük oğlu Mesrur Barzani, IŞİD ile mücadele konusunda Türkiye’den beklentilerinin daha çok yüksek olduğunu belirterek “Şu an yaptıklarından çok daha fazlasını yapmalılar” şeklinde konuştu

“Yalnızca Suriye’deki durumun kötüye gitmesinden değil, Türkiye’de Kürtlerle olan barış sürecinin de kötüye gitmesinden kaygılıyız” diyen Mesrur Barzani,  terör örgütü PKK’nın Kandil’deki varlığı için de  “Burası Irak toprağı ve buradan ayrılmak zorundalar” değerlendirmesini yaptı. Mesrur Barzani,  Al Monitor ile yaptığı söyleşide IŞİD ile savaşın nasıl gittiğini değerlendirken  “İnişli çıkışlı” değerlendirmesi yaptı ve “Benim IŞİD’in yenileceğinden kuşkum yok, bu bir zaman meselesi. Açık konuşmak gerekirse bunun için Kürtlerden daha fazla uğraşan da yok” dedi.

IŞİD kaygılandırmalı

Mesrur Barzani, buna karşın  Türkiye’den beklentilerinin daha yüksek olduğunu söyledi. Mesrur Barzani şöyle devam etti: “Şu an yaptıklarından çok daha fazlasını yapmalılar. Türkiye bir NATO üyesi, dolayısıyla koalisyonun diğer üyeleriyle Türkiye’nin en iyi katkıyı nasıl sunabileceği üzerine çalışmalılar. Yalnızca Suriye’deki durumun kötüye gitmesinden değil, Türkiye’de Kürtlerle olan barış sürecinin de kötüye gitmesinden  kaygılıyız. IŞİD’in yenildiğini ve barış sürecinin hızlandığını görmeyi çok istiyoruz. Böylelikle Türkiye’deki Türkler ve Kürtlerin bu sorununu kökünden çözebiliriz. Bence Türkleri asıl sınırlarındaki IŞİD kaygılandırmalı. Aslında Türkler sınırın tüm dünyanın düşmanı olan IŞİD yerine Türklerin dostu olan Kürtler tarafından kontrol edilmesini memnuniyetle karşılamalı”