Türkiye, IŞİD’le savaşa ‘evet’ dedi

Türkiye, IŞİD’le savaşa ‘evet’ dedi
Musul Valisi Esil Nuceyfi, Musul operasyonuna katılmaya karar veren Türkiye’nin “askeri ve lojistik destek” sunup silah ve cephane göndereceğini ileri sürdü.

Yeniçağ’ın 26 Şubat’ta Ahmet Takan’la Türkiye’ye duyurduğu “Türkiye, Musul Operasyonu’na Katılacak” haberini Musul Valisi Esil Nuceyfi dün teyit etti. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun hayallerini dile getirdiği kitabı “Stratejik Derinlik” politikasıyla Türkiye, Orta Doğu bataklığına girmeye karar verdi. Türkiye’nin, bahar aylarında düzenleneceği tahmin edilen Musul’u IŞİD’den kurtarma operasyonuna katılacağını Kuzey Irak peşmergelerine yakın yayın yapan Rudaw ajansı yazdı. Bu ajansa konuşan Musul Valisi Esil Nuceyfi, “Türkiye, Musul operasyonuna katılmaya karar verdi. Türkiye, operasyona askeri ve lojistik destek sunup silah ve cephane gönderecek” dedi. Esil Nuceyfi’nin kardeşi olan Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Usame Nuceyfi, geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye giderek Tayyip Erdoğan ve Davutoğlu ile görüşmüştü. Musul, geçen yıldan bu yana IŞİD’in işgali altında bulunuyor.

Ahmet Takan yazmıştı
Yazarımız Ahmet Takan, 26 Şubat’taki yazısında şöyle demişti: “Orta Doğu bataklığında ordusu ile sıcak savaşa girmeyen Türkiye karar değiştirdi. Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, 19 Şubat’ta Suudi Arabistan’ın başkenti  Riyad’da koalisyon güçleri genelkurmay başkanları toplantısına katıldı. Burada IŞİD’i, başta Musul olmak üzere bölgeden temizleyecek büyük operasyonun kararı alındı. Türkiye’nin operasyona aktif katkı sağlayacağı  kararı bildirildi. Musul operasyonuna katılma kararı Ahmet Davutoğlu’nun  ‘Masada olmamız için, ileride söz hakkımız olması için, operasyona aktif olarak katılmayız’ gerekçesiyle alındı. Ve Genelkurmay’a da bu yönde kesin kararlılıkla talimat verildi. TSK, savaş için hazırlıklarını yapıyor. Bunun yanında büyük bir sıkıntı var: Türkiye’de uyuyan IŞİD hücreleri. Kaygı, hükümete de iletildi. Operasyonun 7 Haziran seçimleri öncesine denk düştüğünü hatırlatmakta fayda var.”