Türkiye kadar büyük bir şemsiye…

Erzurum'dan Giresun'a doğru giderken gece saat 23.00 sularında Meral Akşener ve ekibi, MHP'li belediye başkanı Haşim Birol Tekin'in daveti üzerine Doğankent'te uğradı. Gecenin o saatinde belediye önünde toplanan vatandaşlara kısa bir teşekkür konuşması yapan Akşener, "Bu hareket artık MHP'nin iç işi olmaktan çıkmış, bir milli irade hareketine dönüşmüştür" dedi. Gerçekten de "Akşener hareketi" sadece ülkücülerde değil, ülkenin gidişatından memnun olmayan bütün vatandaşlarda bir umut hareketine dönüştü. Öyle ki ertesi gün öğle saatlerine kadar devam eden şiddetli yağmura rağmen Giresun ve Ordu meydanlarında toplanan vatandaşlara hitap etti.

Giresun'da miting meydanına hareket etmeden önce Sağlık Bakanlığı eski müsteşarı Dr. Ergun Özdemir ile sohbet ediyorduk. Sohbetimizde bulunan emekli mutemet Mehmet Azgın'a insanların yağmurda mitinge nasıl geleceğini sordum. O da "miting meydanı kadar bir şemsiye lâzım" deyiverdi. Ardından Akşener hareketinin sadece MHP'lilere değil geniş kitlelere şemsiye olduğunu söyledi. Ben de "Desenize Türkiye kadar büyük bir şemsiye söz konusu.." diye karşılık verdim.

Türkiye'de siyasette başarılı olmanın formülü bu zaten…

***

Tabii, siyasette başarılı olmak için önce kendi siyasi yapınızda tercih edilmeniz gerekiyor. Yani Meral Akşener'in deyimiyle "Patron delegelerdir. Asıl patron ise milletin kendisidir.."

Giresun'da eski il başkanı İbrahim Dizdar ve 7 Haziran'da milletvekili seçilen, ancak 1 Kasım'da keybeden Orhan Erzurum ile üst kurul delegelerinden Bulancak İlçe Başkanı Fatih Emecan, Tirebolu İlçe Başkanı Hamit Hanoğlu, Espiye İlçe Başkanı Hüseyin İslamoğlu ve Şebinkarahisar İlçe Başkanı Veysel Cengiz, Meral Akşener'i destekliyor. Dizdar, "Kongre isteyen delegelere teşkilatları kapatarak cevap vermek ülkücüleri yaralamaktan başka bir işe yaramamıştır" diyor.

Orhan Erzurum ise "Ülkücü hareketin içerisinde bulunduğu bu durumdan çıkışın tek yolu ülkücü iradeye başvurmaktır" diye konuşuyor.  Orhan Erzurum, partinin il binasında il yönetimi, Keşap, Dereli, Espiye, Yağlıdere, Görele, Güce, Tirebolu, Bulancak, Piraziz, Çanakçı, Şebinkarahisar, Doğankent ve Çanakçı ilçe yönetimleri ve il kadın kolları ile birlikte toplantı yaparak Meral Akşener'e tam destek verdi.

Doğankent eski ilçe başkanı İsmail Tarı da Meral Akşener'i desteklediğini açıkladı. 

Üst kurul delegelerinden üçünün görüşleri şöyle:

Hamit Hanoğlu: (Tirebolu İlçe Başkanı) Eğer siyasette MHP bundan sonra da var olacaksa değişim şart. 1 Kasım'da iktidar olma beklentimiz yerle bir oldu. Bunun önüne geçmek için değişim istiyoruz. Ben önce 80 kadar ilçe  ve il delegesiyle birlikte teşkilatı topladım. Oradan bu karar çıktı. Meral Hanım'a ilk imzayı verenlerden biriyim.

Hüseyin İslamoğlu: (Espiye İlçe Başkanı) 7 Haziran'da 80 milletvekili çıkardığımız gün genel başkan erken seçim deyince vatandaş ürktü. Biz milletle birlikte siyaset yapıyoruz. Sokağın sesine kulak verdik ve değişim istedik.

Veysel Cengiz: (Şebinkarahisar İlçe Başkanı) Mevcut yönetimle MHP'nin bir yere varamayacağını gördük. İlçe teşkilatı olarak Meral Hanım'I destekleme kararı aldık.

Giresun'da MHP, 7 Haziran'da yüzde 18.5, 1 Kasım'da ise yüzde 14.3 oy aldı.

Giresun'un 7 delegesi var. 6 delege değişimden ve Meral Hanım'dan yana tavır aldı.

 

 

*

 

Ordu: MHP'ye  bir umut gerekiyordu

"Meral Akşener Ordu'suyla buluşuyor" pankartları ile süslenmiş Ordu'da MHP 23. dönem Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın ve eski il başkanlarından Hamza Aldeniz, Akşener'i desteklediklerini açıkladı.

Aldeniz, "Artık partimizde değişimin kaçınılmaz olduğunu görmemek için kör olmak gerekir. Bugün, kırmadan dökmeden, 'bu değişim sürecini nasıl tamamlarız'ın hesabı yapılmalıdır" dedi.

MHP milletvekili adayı da olan Onur Şahin, "MHP, yeni bir yapılanma ile varlığını devam ettirecek. Meral Akşener, sadece MHP'lilerin değil tüm halkımızın sevgisini, saygısını kazanmıştır. Bir umut gerekiyordu. MHP artık devleti yöneten bir parti olacaktır" diye açıklama yaptı.

Ordu İl Başkanı Köksal Yılmaz ise "Partili olmayan kişiler MHP liderinin değişmesini istiyor. Biz liderimizden memnunuz" diye tavrını açıkladı.

Ordu'da 10 delege var. Değişim için imza veren üst kurul delegelerinin görüşleri şöyle:

Hayati Yılmaz: (Fatsa İlçe Başkanı) Biz tavrımızı il günlerden itibaren net bir şekilde ortaya koyduk. Meral Akşener'i destekliyoruz.

Nedim Can: (Ünye İlçe Başkanı) Biz tarihe not düşmekle yetinen değil tarih yazacak bir MHP yönetimi istiyoruz. Bu sebeple Akşener'i destekliyoruz.

MHP, Ordu'da 7 Haziran'da yüzde 12.9, 1 Kasım'da ise yüzde 9.4 oranında oy aldı.

MHP eski Ordu milletvekili Yener Yıldırım ise Meral Akşener'i desteklemesinin sebebini halkın ortak aklına uymak olarak açıklıyor.

Yazarın Diğer Yazıları