Türkiye kader maçına çıkıyor

Türkiye kader maçına çıkıyor
Türkiye en iyi 3.’lük için kazanmak zorunda. Sonra gözlerimiz diğer gruplarda olacak. Dev maç Lens’te saat 22.00’de.

EURO 2016'da 'ya tamam, ya devam' maçında Çek Cumhuriyeti ile kader maçına çıkıyoruz. Kritik karşılaşma öncesi A Milli Futbol Takımımız, sahadan galibiyetle ayrılıp en iyi dört grup üçüncüsü arasına adını yazdırmayı hedefliyor. İspanya karşısında alınan 3 farklı yenilgi sebebiyle en iyi dört grup üçüncüsünden biri olma umutlarını da azaltan Fatih Terim ve öğrencileri, Çek Cumhuriyeti karşısında gol yemeden sahadan en az iki gollü galibiyetle ayrılmak zorunda.

Hırvatistan ve İspanya yenilgileri sonrası Çek maçı için kadroda değişikliğe gideceği öğrenilen Türkiye Futbol Direktörü Terim'in; Şener, İsmail, Emre Mor ve Cenk Tosun gibi isimlere görev vermesi bekleniyor. Euro 2016'da rakibimizle 10. kez kozlarımızı paylaşacağız. En unutulmazlar arasına Euro 2008'de Nihat Kahveci'nin 
uzatmalardaki golü ile 3-2 yendiğimiz maç ve Euro 2016 elemelerinde Prag'da 2-0 kazanarak Fransa kapısını araladığımız karşılaşma girdi.

NURi ŞAHiN'iN DURUMU BELiRSiZ

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in Çek karşılaşmasında farklı bir kadroyu sahaya sürmesi bekleniyor. Sağ iç yan diz bağlarında zorlanmaya bağlı ödem tespit edilen takımdaki tek sakat olan Nuri Şahin'in, Çekler'e karşı forma giyip giymeyeceği belirsiz.

İHTİMALLERDEN BİRİ ÇÖPE

EURO 2016 öncesinde hazırlık maçında kök söktürdüğümüz İngiltere, dün resmen Slovakya'ya çalıştı, bizim gruptan çıkma şanslarımızdan birini çöpe attı! B Grubu'nun favorisi İngilizler, yıldız isimleriyle rakip kalede yakaladığı mutlak pozisyonları gole çeviremeyince mücadele 0-0 berabere bitti. Bu sonuçla İngiltere, 5 puanda kalıp 'kardeşi' Galler'in ardından B Grubu'nu ikinci sırada tamamladı. Slovakya ise aldığı bu beraberlikle puanını 4'e yükseltip, en iyi üçüncüler arasında yer almayı garantiledi. Slovakya'nın 1 puan alması bizim onları geçme ihtimalimizi de ortadan kaldırdı. Bizim umudumuz İngiltere'nin Slovakya'yı yenmesi, hatta 2-3 fark atmasıydı. Böylece biz Çek Cumhuriyeti karşısında alacağımız farklı bir galibiyette Slovaklar'ı geride bırakabilecektik.