Türkiye Kamu-Sen’den çok sert açıklama!

Türkiye Kamu-Sen’den çok sert açıklama!
Türkiye Kamu Sen, son günlerde meydana gelen olaylarla ilgili çok sert bir açıklama yayınladı. Kamu Sen, “Camiamızın dışındaki kripto hainler, bizleri kardeş kavgasının müsebbibi gibi gösteremeyecekler” dedi.

Yarım milyona yaklaşan üyesiyle Türkiye’nin en büyük sendikalarından biri olan Türkiye Kamu-Sen son günlerde meydana gelen saldırı girişimlerine ilişkin çok sert bir açıklama yayınladı. Kamu-Sen’e bağlı tüm genel başkanlarının imzasıyla yayınlanan açıklamada “Değerlerimiz için çıktığımız yoldan bir adım geri atmayacağız” denildi.

İşte Türkiye Kamu-Sen’in yaptığı o açıklamadan öne çıkanlar:

Bilindiği gibi birkaç günden beri irademiz dışında Türkiye Kamu-Sen ekseninde bazı tartışmalar kamuoyu gündemini meşgul etmektedir.

Kurulduğumuz 1992 yılından beri ortaya koyduğumuz ve uğrunda sayısız bedeller ödeyerek bugünlere taşıdığımız ilkelerimiz; Türk milletinin ebediyen hür ve bağımsız yaşamasını esas alan, Türk Devleti’nin ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün olduğu ilkesinden asla taviz vermeyen bir sendika ve sivil tolum anlayışını ortaya koymaktadır.

3 BİN 700 ÜYEMİZ HAKSIZ YERE AÇIĞA ALINDI

15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamu kurum ve kuruluşlarından yüz elli bin dolayında kamu görevlisi açığa alınmış, bunlardan 100 bine yakını ihraç edilmiştir. Bu dönemde Konfederasyonumuza bağlı sendikalarımıza üye 3 bin 700 kamu görevlisi ihraç edilirken 2 bin dolayında üyemiz de halen açığa alınmış durumdadır. İhraç edilen veya açığa alınan kamu görevlileri arasında terör örgütleriyle hiçbir bağı olmayan, milliyetçi, vatanını seven, devletine bağlı çok sayıda personel de bulunmaktadır.  Nitekim bu gerçeği, Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan dahil olmak üzere, bütün siyasi partiler de çeşitli platformlarda dile getirmiş, buna istinaden, yaşanan aksaklıkların giderilmesi için bir komisyon oluşturulması hükme bağlanmıştır.

KRİPTO FETÖCÜLER

Üzülerek görmekteyiz ki, milliyetçilikle hiçbir bağı olmayan, yolu yakından uzaktan davamızdan ve beslendiğimiz değerlerimizden geçmemiş, yıllardır Türkiye Kamu-Sen’in ağırlığı altında ezilmekte olan bir kısım kripto FETÖ’cüler, bölücüler, vatan ve millet düşmanları, ellerini ovuşturarak Konfederasyonumuzu asılsız ve mesnetsiz bir tartışmanın odağına yerleştirme ve bu gerginlikten bir rant devşirme gayretindedir. 

Türkiye Kamu-Sen bugüne kadar her olaya insana saygı ve demokrasi penceresinden bakan, “Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesillere” inanan ve herkesin kişisel tercihlerine değer veren bir duruş sergilemiştir. Bundan sonra da aynı anlayışla, her konuda vatandaşlarımızın ve üyelerimizin hür iradeleri ile verecekleri her kararı kıymetli görecektir.

KARDEŞ KAVGASININ MÜSEBBİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞANLAR

Dost, düşman herkes bilsin ki; Türkiye Kamu-Sen’in yönü, duruşu, söylemi ve ilkelerinin kaynağı, kurulduğu gün neresi ise bugün de orasıdır. Devlet ve millet olarak son derece çetin ve olağanüstü günlerden geçtiğimiz bu süreçte bizleri bir kardeş kavgasının tarafı ve müsebbibi gibi göstermeye çalışan, camiamız dışındaki bu kripto hainler, asla emellerine ulaşamayacaklardır.

Değerlerimiz uğruna birlikte yola çıktığımız, birlikte yol aldığımız, birlikte bedel ödediğimiz Türkiye sevdalıları ile Türkiye Kamu-Sen arasındaki gönül, fikir ve eylem bağı, küçük tartışmalarla sonlanmayacak kadar derin bir geçmişe, saygıya, sadakate ve inanca dayanmaktadır. 

Bu sebeple yaşadıklarımızı, fırsatı ganimet olarak görerek bu ortamdan nemalanmak isteyen vatan ve millet düşmanlarının hevesleri kursaklarında kalacaktır.    

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

TÜRKİYE KAMU-SEN GENEL MERKEZİ

 

İsmail KONCUK

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı

Önder KAHVECİ

Türkiye Kamu-Sen Genel Sekreteri, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı

İlhan KOYUNCU

Türkiye Kamu-Sen Genel Mali Sekreteri, Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı

Fahrettin YOKUŞ

Türkiye Kamu-Sen Genel Teşkilatlandırma Sekreteri, Türk Büro-Sen Genel Başkanı

Hazım Zeki SERGİ

Türkiye Kamu-Sen Genel Eğitim Sekreteri, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı

Necati ALSANCAK

Türkiye Kamu-Sen Genel Toplu Sözleşme Sekreteri, Türk İmar-Sen Genel Başkanı

Mehmet ÖZER

Türkiye Kamu-Sen Genel Mevzuat Sekreteri, Türk Enerji-Sen Genel Başkanı

Sedat YILMAZ

Türkiye Kamu-Sen Genel Basın Sekreteri, Türk Haber-Sen Genel Başkanı

Ahmet DEMİRCİ

Türkiye Kamu-Sen Genel Dış İlişkiler Sekreteri, Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı

Şerafeddin DENİZ

Türkiye Kamu-Sen Genel Sosyal İşler Sekreteri, Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı

Hasan Hüseyin YILMAZ

Türk Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı

Osman ÖZDEMİR

Türk Emekli-Sen ve Birleşik Emekliler Derneği Genel Başkanı

İlgili Haberler