Türkiye Konya’da tek yürek olacak

Türkiye Konya’da  tek yürek olacak
EURO 2016 Elemeleri A Grubu’nun son maçında İzlanda’yı ağırlayacağız

Grubunda 15 puanla 3. durumda olan Türkiye’nin play-off’a katılabilmesi için 1 puan yeterli olacak. Konya Torku Arena’da saat 21.45’de başlayacak maçı İtalyan hakem Rocchi yönetecek.

Milli Futbol Takımı’mız, 2016 Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri A Grubu’ndaki 10. ve son maçında bugün İzlanda’yı ağırlayacak. Şampiyonaya bir yıl önce İzlanda ve Çek Cumhuriyeti yenilgilerinin ardından Letonya beraberliği ile kötü bir başlangıç yapan ve grubunda sonunca duruma düşen Türkiye, daha sonra büyük bir çıkışa imza attı ve  9 maç sonunda 3. sıraya demir atmayı başardı. Bugün Torku Arena’da ağırlayacağı güçlü rakibi İzlanda karşısında bir puan alması halinde play-off’a ismini yazdıracak olan Türk Milli Takımı’nda tek düşünce 3 gün önce Çek Cumhuriyeti karşısında ortaya koyduğu başarılı futbolunu tekrarlamak. Türkiye beraberlik halinde bile, Hollanda’nın Çek Cumhuriyeti karşısında alacağı sonucu beklemeksizin Fransa’da gelecek yaz düzenlenecek finallere katılabilmek için play-off bileti alacak. Ay-yıldızlılar, rakibine mağlup olması halinde ise play-off’a kalabilmek için Hollanda’nın evinde Çek Cumhuriyeti’ne puan kaybetmesini bekleyecek. Ay-yıldızlı ekip, İzlanda ile 9. kez karşı karşıya gelecek. Kötü başladığı elemelerde son maçlardaki performansıyla üçüncülüğe yerleşen Türkiye, rakibine karşı çok başarılı değil.. Milliler, 7’si resmi, biri özel olmak üzere yaptıkları 8 maçta 5 kez sahadan yenilgiyle ayrıldı, bir kez kazanabildi, 2 karşılaşma da berabere sonuçlandı. Beşi İzlanda’da, üçü Türkiye’de oynanan bu maçlarda İzlanda’nın attığı 16 gole, Türkiye 9 golle yanıt verdi. EURO 2016 Elemeleri’nde Reykjavik’te yapılan maçı ev sahibi ekip 3-0 kazandı. Türkiye İzlanda’yı  1994’te 1996 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde ilk maçı 5-0 kazandı, rövanşta ise golsüz berabere kaldı. Konya Büyükşehir Torku Arena’da oynanacak Türkiye-İzlanda karşılaşması, saat 21.45’te başlayacak. Karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu’ndan Gianluca Rocchi yönetecek. Rocchi’nin yardımcılıklarını Elenito Di Liberatore ve Mauro Tonolini yapacak.

 

Kazanan Türkiye olacak

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde yapacakları İzlanda maçını kazanacaklarına inandığını belirtti. Terim, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yayımlanan maç kitabında “Kazanan Türkiye olacak” başlığıyla kaleme aldığı yazısında, “Deplasmanda oynadığımız İzlanda karşılaşmasıyla başlayan bu süreçte mutlu günler de yaşadık zor günler de ama futbol tabiriyle hep oyunun içinde kaldık. Milli Takım olarak pes etmedik. Sadece maçlar, puanlar değil yeni oyuncular da kazandık. Final niteliği taşıyan bu maç sonunda sahadan mutlu ayrılacak takımın Türkiye olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 

Hedefimiz gol yememek

İzlanda Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Heimir Hallgrimsson, Türkiye maçında gol yememeye çalışacaklarını söyledi. Gunnarsson’la beraber Torku Arena’da düzenlediği basın toplantısında Türk halkına başsağlığı dileyen Hallgrimsson, “Bizim yapacağız şey, futbolun insanları birlik ve beraberlik içerisinde birleştirmesini temenni etmek. Umuyoruz ki böyle şeyler bir daha olmaz. Türkiye maçında takım olarak, her zaman daha iyi oynamayı hedefliyoruz” dedi. Takım kaptanı Gunnarsson da, “Türkiye’ye başka bir ülkeye yardım için değil 3 puan için geldik” diye konuştu.