Türkiye nükleer ile lig atlayacak

Türkiye nükleer ile lig atlayacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, nükleer enerjinin Türkiye ekonomisi için büyük tasarruflar getireceğini belirterek, “Türkiye, dünyada 442 nükleer santralin 30 ayrı ülkede yapılandığını biliyor.

Dolayısıyla büyüyen Türkiye’nin küçülen enerji sektörü olmaz. İlerleyen Türkiye’nin nükleerde geri kalan bir yapısı olamaz” dedi. Dünya Ekonomik Forumu’nda “Bölgesel Enerji Dinamiklerini Anlamak” konulu panelde konuşan Yıldız, jeopolitik gelişmeler, yenilenebilir enerji ve nükleer enerji konusunda değerlendirmelerde bulundu. Büyüyen ve kalkınma düzeyini artıran Türkiye’nin nükleer enerji yatırımlarından ayrı düşünülemeyeceğini belirten Yıldız, şunları kaydetti: “Türkiye nükleerden enerji etmiş olmakla beraber yalnızca enerjisini değil sanayileşmeyle ilgili kısmı da lig atlatmış olacak. Türkiye bütün enerji kaynaklarını çeşitlendirmeye inşallah devam edecektir. ” 

Fiyat politikası 
Yıldız, Türkiye’nin çizdiği enerji politika ve stratejileri ile önemli  noktayı yakaladığını belirterek, şunları söyledi: “Doğu Akdeniz gazlarının siyasi fizibiliteler düzeldiği halde ekonomik fizibiliteye ulaşacağını, Güney Kıbrıs yerel yönetimi ile beraber Kuzey Kıbrıs denkleminin çözüleceğini, İran’a yaptırımların ortadan kalkmış olmasıyla beraber adım adım İran’dan Avrupa’ya akacak doğal gazın realize ediliyor olmasını, bizim geliştirdiğimiz TANAP projesi gibi ve 10 gün önce temelini attığımız Hazar’daki projeler gibi ve yine Rusya ile beraber geliştirdiğimiz projeleri de düşünürsek aslında yapılacak çok fazla iş var. Türkiye’nin fiyat politikalarının belirlendiği bir enerji üssü olmaması için hiçbir sebep yok.