Türkiye şehitlerini uğurladı

Türkiye şehitlerini uğurladı
Terör operasyonlarında yaralandıktan sonra tedavi gördükleri GATA'da şehit olan polis memuru Kemal Yılmaz ve Jandarma Uzman Çavuş Enver Buğur'un cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesindeki terör operasyonunda yaralandıktan sonra tedavi gördüğü GATA'da şehit olan polis memuru Kemal Yılmaz'ın cenazesi Konya'da toprağa verildi.

Şehit Yılmaz'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Şeker Mahallesi'ndeki babaevine getirildi. Hala Havva Başböğer, burada polislere sarılarak, "Allah'ım sizlere ömür versin. Analarınıza, babalarınıza bağışlasın. Benim oğlum da böyle, sizin gibiydi" diyerek ağladı.

Yakınları, şehidin cenazesinin bulunduğu tabutu öptü.

Duanın ardından şehidin cenazesi törenin yapılacağı Musalla Mezarlığı'ndaki namazgaha getirildi. Kılınan cenaze namazının ardından Yılmaz'ın naaşı, şehitlikte defnedildi.

Törene, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Konya Valisi Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Konya milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Muş Özel Harekat Şube Müdürlüğü kadrosundayken geçici görevle Cizre'ye gönderilen polis memuru Kemal Yılmaz (41), 4 Şubat'ta ilçede yürütülen operasyonda teröristlerin saldırısı sonucu ağır yaralanmış, kaldırıldığı GATA'da dün şehit olmuştu.

Şehit Buğur'un cenazesi toprağa verildi

 Şırnak'ın Cizre ilçesinde, terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yaralandıktan sonra tedavi gördüğü GATA'da şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Enver Buğur'un cenazesi, memleketi Adana'da son yolculuğuna uğurlandı.

Jandarma Uzman Çavuş Enver Buğur'un cenazesi, Adana Asker Hastanesi'nden "helallik" alınmak üzere Pınar Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü.

Daha sonra konvoy eşliğinde Sabancı Merkez Camii'ne getirilen şehit için burada cenaze töreni düzenlendi.

Adana İl Müftüsü Arif Gökçe'nin kıldırdığı namazın ardından şehidin ağabeyleri Mehmet ile Onur Buğur, Enver Buğur'un Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak göz yaşı döktü.

Cenazeye katılan bir grup ise "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Şehidim hakkını helal et bize" sloganları attı.

Anne Buğur, cenaze aracına konan şehit oğlunun tabutuna dokunarak "Oğlum sen benim biricik kuzumdun. Küçük bebeğimdin 'Anne herkes sana feda olsun' derdin. Sen beni bırakıp gittin kuzum. Kurban olayım sana kuzum" diyerek ağladı.

Şehit Buğur'un cenazesi asri mezarlığında toprağa verildi.

Törene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar, CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer ve Adana Valisi Mustafa Büyük de katıldı.