"Türkiye, tek parti dönemine dönüyor"

"Türkiye, tek parti dönemine dönüyor"
İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Aydın, AKP iktidarının milleti, tek vatan, tek devlet, tek millet ve tek bayrak söylemleriyle kandırarak "tek parti ve tek adam" rejimi kurduğunu söyledi.

Bünyamin Öztürk / Ankara

İYİ Parti Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, AKP iktidarının milleti, tek vatan, tek devlet, tek millet ve tek bayrak söylemleriyle kandırarak "tek parti ve tek adam" rejimi kurduğunu söyledi. Aydın, yasama, yürütme ve yüksek yargının ardından, son yapılan hakim ve savcı atamalarıyla yargının tümüyle tek adam rejimine göre dizayn edildiğini belirtti. Koray Aydın, şunları kaydetti: 

"Seçimlerde aday olan ve kazanamayan hakim ve savcılar mevcut seçim kanuna göre görevlerine geri dönemiyorlar. Çünkü düzenleme diyor ki; 'sen artık taraf oldun, görüşünü ve partini belli ettin, dolayısıyla bundan sonra mesleğini tam bir tarafsızlık ve bağımsızlık içinde sürdüremezsin.' Ama şimdi, bırakınız aday olmayı, AKP'nin kayıtlı üyeleri hakim savcı yapılıyor. Üstelik bunlar sadece kayıtlı olanlar, bir de kayıtlı olmayanları hesaba katarsanız vay yargının haline, vay adalet arayan vatandaşın haline."

AKP iktidarının, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi adı altında, tek parti ve tek adam rejimini inşa ettiğini vurgulayan Koray Aydın, Meclis'te kabul edilen ve İnternet yayınlarına RTÜK denetimi getiren yasanın da bunun bir başka örneği olduğunu aktardı. Aydın, şöyle devam etti: "AKP iktidarının meşhur bir rabiası var biliyorsunuz. Neymiş, tek millet, tek vatan, tek devlet ve tek bayrak. Bunlar bunu her fırsatta tekrar ediyorlar, ama gerçekte tek kanal, tek parti ve tek adam rejimi kuruyorlar. Aslında AKP tek millet söyleminde samimi değil. Çünkü milleti 36 etnik kökene ayırıp, Türklüğü alt kimlik diye sayan kendileridir. Yıllar yılı vatanı bölmek için çalışan bölücü ihanet çetesiyle Oslo'da, Kandil'de ve İmralı'da pazarlık masası kurup, Dolmabahçe'de mutabakat yapan AKP'nin tek vatan söylemi ne derece samimidir? Şimdi tek devlet diyen AKP, devlet içinde 'paralel devlet' kurulurken, milli orduya kumpas kurulurken nerelerdeydi acaba? Aynı şekilde peşmerge lideri Barzani'nin gelişinde havalimanlarına sözde Kürdistan Bayrağı astıranlar, şimdi kalkmış tek bayrak diyor. Bu ne yaman çelişkidir."

Konuşmasında Doğan Grubunun Demirören grubuna satılmasına da değinen Koray Aydın, tek adam rejimine giden yolda AKP iktidarının ülkeyi "tek kanal" dönemine mahkûm ettiğini dile getirdi. İttifak yasasıyla tek parti dönemine geri dönüşün altyapısının oluşturulduğuna işaret eden Aydın, İYİ Parti olarak bu gidişe dur diyeceklerini söyledi.