Türkiye tek yumruk

Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de yürüttüğü hava ve kara harekatı çok başarılı şekilde sürerken Türkiye iktidarı ve muhalefeti ile tek yumruk oldu. Mehmetçiğin başarısı için liderler peş peşe destek açıklamaları yaptılar.

Şerefsiz, alçak, kahpe terör örgütleri Türk askeri ile çarpışmak savaşmak yerine Kilis ve Hatay'ın ilçelerine füze saldırıları yaptı.

Çok önemli bir gelişmede medya konusunda oldu. AKP hükümeti 16 yıldır ilk defa medya ile de tek yumruk oldu.

Başbakan Binali Yıldırım, muhalif, karşıt, yandaş farkı gözetmeksizin tüm medya kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Başbakanlık Vahdettin Köşkü'nde  gerçekleşen toplantının ana gündem maddesi Suriye'ye başlatılan Zeytin Dalı Harekatı olurken Yıldırım gündeme ilişkin önemli bilgiler verdi.

Muhalefet Partileri de Mehmetçiğin Afrin harekatına destek veren açıklamalar yaptılar.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı.

"Afrin harekatında tüm dualarımız şanlı ordumuz ve kahraman Mehmetçiğimiz için" diyen Akşener, "Rabbim hiç kayıp vermeden operasyonu tamamlamayı nasip etsin, askerlerimize güç ve kuvvet versin, onları korusun."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. Afrin'e Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin olarak "Harekatın hedefine ulaşıp Mehmetçik'in burnu kanamadan ülkemize dönmesini arzu ediyoruz. Şanlı ordumuz önemli bir harekata girişmiştir. Allah milletimize de askerimize de yardımcı olsun" dedi.

"Doğru bir harekattır''

Tezcan, "Zeytin Dalı Harekatı atılması gereken bir adımdı. Doğru bir harekattır. Ama diplomasiyi masadan kaldırmak demek siyasi çözümü unutmak ve yok etmek demektir. Bu uzun süreli bir çözümsüzlüğe teslim olmak demektir. Her ikisini birlikte yürütmemize hiçbir engel yoktur. Bu harekata desteğimiz tamdır. Allah milletimize, askerimize yardımcı olsun. Bahçeli konuyu iç siyaset malzemesi haline getirmesin" diye konuştu.

Başbakan Yıldırım MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşarak askeri harekat hakkında önemli ayrıntılı bilgiler verdi.

BU arada hainler sosyal medyada Afrin operasyonuna karşı mesajlar paylaşmaya başladılar.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin, sosyal medya paylaşımları üzerinden PKK/PYD propagandası yürüttüğü tespit edilen 18 şüpheli hakkında yakalama ve gözaltı kararı alındı.

Kahraman Türk ordusu sınırımızdaki PKK uzantısı PYD/YPG terör örgütünün kökünü Afrin'de de kazıyacaktır.

Ancak bu askeri harekatın bir de dış siyaset yönü var ki Türkiye büyük sabır gösterdiği Amerika'ya bu kez Zeytin Dalı Harekatı ile çok önemli bir tepki ortaya koydu.

Amerika'nın silahlandırdığı ve sınırımızda terör örgütüne bir ordu kurmaya çalıştığı günlerde buna asla izin vermeyeceğini çok önemli Afrin harekatı ile ortaya koydu.

Rusya'nın Türkiye'ye desteği ve Afrin'deki kara güçlerini geri çekmesi ve hava sahasını da Türkiye'ye açması elbette Amerika'nın politikalarına karşı çok önemli bir tavırdır.

Kaldı ki Rusya, Suriye'nin Zeytin Dalı Harekatı'na karşı çıkmaması ve askeri tepki göstermemesi konusunda da Türkiye'ye önemli bir destek sağladı.

Yazarın Diğer Yazıları