Türkiye Türklerindir!

Resul Tosun, "'Türkiye Türklerindir.' söylemi PKK'nın ekmeğine yağ sürmek demektir. Bölücülerin ve ayrılıkçıların iddialarına destek vermek demektir." diye yazmış. ("Türkiye Türklerin mi?", Star, 11 Temmuz 2016).

Resul benim arkadaşım. Bir tarihte onun haftalık Yörünge dergisinde de yazdım ki, o, o dergide Millî Görüş'ün teorisini ortaya koyuyordu. Ben de bir umut, farklılıkları verebilir miyim, düşüncesindeydim. Kendisini severim.

Millî Görüş bir saplantı. Ve bu görüştekilerin hakikatleri görmelerini sağlamak, Türk'ü idrâk ettirebilmek mümkün değil. Hocaları kim ki... Mustafa Sabri, Ahmed Naîm... Biri Türklükten istifasını verir, diğeri Türk'e reddiye yazar.

Daha kaç gün oldu, 17. yüzyılda yaşamış Vanî Mehmed Efendi'nin Araisü'l-Kur'ân tefsirinde, Tevbe suresinin 38 ve 39. ayetlerini nasıl açıkladığını, Türklere nasıl bir mevki verdiğini yazalı!

Siyasî İslâmcılarımız "Üst akıl"ı çok seviyorlar. Bütün menfîlikleri "üst akıl"a yüklüyorlar, kendilerini temize çıkarıyorlar. "Türk"ü silmeye kalkanların içine cin giriyor. (Cin iki türlü: Müslüman cin, kâfir cin!) "Üst akıl" cin... Onları şaşırtıyor, nevrini döndürüyor. ("Üst akıl"ın hangi cin olduğu açık!)

Resul Tosun eski Ak Parti milletvekili... Mektep arkadaşı R. T. Erdoğan'a, ilk yola çıktığında da büyük destek vermişti. Geri sıralardan milletvekili seçilmiş, ama sonra bir daha listeye konmamıştı. "Neden acaba?" diye kendisine sordum. Gülmüş, bir şey dememişti. Ben sonunda buldum. Resul çok dürüst... Akçalı hesapları olmaz. Onun içindi ellaham! (Yozgat ağzı: Sanırım!)

Resul Tosun, Suriyelilerin vatandaşlığı kabulüyle ilgili tartışmalardan hareket ediyor. Yine, klasik akıl bağlama atraksiyonu; Hucurat 13'e atıf, sonra asıl fikrine gelme. Son sözü: "Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının ortak vatanıdır." (Demek istediği Suriyelilerin de vatanıdır! Suriyeliler sancısını geçen hafta uzun uzun yazdım, yanlışlıkları ortaya koydum. Hadi bana inanmazsınız, Doç. Dr. Murat Erdoğan'ı iyi takip edin... Akla yatmayan bir şey söylüyor mu?!)

Madem "vatan" ortak, bu topraklarda yaşayan herkesin bir de ortak adı var: Türk!

Selçuk Özdağ, Ak Parti milletvekilidir. Köşesinde yazmıştı. Kendi partisinedir asıl sözü (ve sana Resul Tosun):

"Türk kelimesi neredeyse ırkçılıkla özdeşleştirildi. Dincilik ve din kisvesi altında sinsi bir milliyetsizleştirme, kimliksizleştirme kampanyası yürütülüyor. İşin ilginç yanı Türklük ırkçılıkla özdeşleştirip bastırılırken, Kürtlüğün neredeyse bir insan hakkı olarak öne çıkarılması, yoğun bir Kürtleştirme kampanyasının yürütülmesidir..." ("Terör ve Bölücülüğe Karşı Yeni Bir Yol Haritası", Vahdet, 7 Temmuz 2015).

Ben de tam bir yıl önce Selçuk Özdağ'ın bu sözlerinin bir kısmını köşeme taşımıştım. O yazımın başlığı: "Ha 'İslâmcı' ha IŞİD'ci!"

Ülkenin çokluk aslî unsur Türk... Ülkenin adı Selçuklularda da Türk'tü, Osmanlılarda da Türk'tü... Tek bir İslâm devleti yok. Her devletin kendi vatandaşı var, her devletin kendi adı var! En iyisi İbn Haldun'un Mukadime'sini oku. Benim hazırladığım iki ciltlik Mukaddime'de tereddüt edersen, Arapçası da var bende; vereyim. Arapçayı Türkçeden daha iyi bilirsin, Resul kardeşim. "Asabiyet" bahsine bir bak istersen.

Yazarın Diğer Yazıları