Türkiye uyarmıştı! Terör örgütü ilan etmeye karar verdiler

Türkiye uyarmıştı! Terör örgütü ilan etmeye karar verdiler
ABD Başkanı Trump'ın, siyahi George Floyd'un ölümüyle başlayan protestoların ardından "terör örgütü" olarak tanıyacağını açıkladığı "Antifa" ile ilgili Polis Akademisinin geçen yıl katıldığı uluslararası çalıştayda uyarılarda bulunduğu ortaya çıktı.

ABD'nin Minnesota eyaletinde 25 Mayıs'ta sokak ortasında bir polisin boynuna diziyle bastırması sonucu George Floyd'un yaşamını yitirmesiyle yaşanan protestolar, kelime kökeni itibarıyla "antifaşist" ifadesinin kısaltılmış hali olan "Antifa" hareketini tekrar gündeme taşıdı.

Donald Trump açıklamalarında, protestoları "provoke etmekle" suçladığı "Antifa"yı terör örgütü ilan edeceklerini duyurdu.

Edinilen bilgiye göre, Türkiye Polis Akademisi ile Avrupa Birliği (AB) Kolluk Kuvvetleri Eğitim Ajansının (CEPOL) ortaklaşa yürüttüğü "Terörizm ile Mücadele Projesi" kapsamında 18-20 Haziran 2019'da İzmir'de gerçekleştirilen "Yabancı Terörist Savaşçılar (YTS) - Geri Dönenler" (Foreign Terrorist Fighters - Returnees) çalıştayında ele alınan konular raporlaştırıldı.

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Akademisi, Adalet Bakanlığı ile CEPOL, AB ülkeleri, AB Türkiye Delegasyonu, Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı (INTERPOL), Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansı (FRONTEX), Uluslararası Terörle Mücadele Merkezinden (ICCT) alanında uzman temsilciler ile birçok akademisyenin çalıştayda ifade ettikleri görüşlere yer verilen raporda, ABD'deki protestolarla gündeme gelen "Antifa" hareketinin yaratacağı tehdide ilişkin yaklaşık bir yıl önce uyarılarda bulunulduğu ortaya çıktı.