"Türkiye üye olursa referanduma gidelim"

"Türkiye üye olursa referanduma gidelim"
İngiltere’nin AB’den ayrılma kararı Avrupa’daki aşırı sağcı partileri mutlu etti. Çoğu referandum çağrısı yaparken Avusturya Özgürlük Partisi de Türkiye üye olursa referanduma gidimesini istiyor.

İngiltere'de Nigel Farage'ın coşkusunun adeta bir sınırı yok. Yıllardır İngiltere'ninAB'den ayrılması için mücadele eden Bağımsızlık Partisi'nin (UKIP) lideri Farage, Brexitreferandumunun ardından “AB ölüyor” açıklaması yaptı. Farage şimdi hedefine ulaşmış görünüyor. Ancak bunun sadece İngiltere'nin AB'den ayrılmasıyla kalmamasını istiyor. Farage, “Duvardan ilk taşı çekmiş olduğumuzu umuyoruz. Umarım bu, egemen milletlerden oluşan bir Avrupa'nın ilk adım olur” şeklinde konuştu.

Hollanda'da Farage ile aynı görüşleri paylaşan Özgürlük Partisi'nden Geert Wilders deTwitter hesabında, “Hoşçakal Brüksel” ifadelerini kullandı ve ülkesinde de benzer bir referandum istedi. Wilders, “Kendi ülkemizi, kendi paramızı, sınırlarımızı ve göç politikamızı kontrol etmek istiyoruz” dedi.

Fransız Ulusal Cephe'den Marine Le Pen de Twitter'da "Özgürlüğün zaferi“ açıklamasını yaptı ve ekledi: “Fransa'da ve diğer AB ülkelerinde de bir referanduma ihtiyacımız var."

AVUSTURYA TÜRKİYE'YE BAĞLI

Avusturya Özgürlük Partisi ise referandum talebinde bulunup bulunmayacakları konusunda önce biraz beklemek istiyor. Ancak parti lideri Heinz-Christian Strache için AB'nin Türkiye'yi üye olarak kabul etmesi sınıra ulaşmış olmak anlamına gelecek. Strache, “O zaman Avusturya için de AB'de kalmak konusunda bir oylama siyasi bir hedef olacaktır” dedi.

Almanya için Alternatif Partisi (AfD) temsilcileri de İngiltere'yi kutladı. Beatrix von Storch, AB Komisyonu Başkanı Juncker ve AP Başkanı Schulz'dan istifa etmesini istedi: “AB, siyasi bir birlik olarak başarısız olmuştur.”
AfD Başkan Yardımcısı Alexander Gauland ise Başbakan Merkel'i referandum sonucundan sorumlu tuttu.