Türkiye üzerine sinsi oyun devam ediyor!

Türkiye üzerine sinsi oyun devam ediyor!
Emperyalistler 1925’te Kerkük ve Musul için ayrılıkçı Kürt isyanıyla sahneye koydukları oyunu bugün terörist örgütle sergiliyor

Kuklalar yine iş başında

Türkiye’nin Irak’ta Kerkük ve Musul’daki haklarına darbe vurmak için 91 yıl önce bölücü Kürtleri ayaklandıran emperyalistler, Suriye’deki çıkarları için şimdi de yeni kuklaları PKK’yı Güneydoğu’da sahaya sürdü. Diyarbakır, Şırnak ve Mardin’de şehir işgalleri başlatıldı. Hainler 6 ayda 270 asker ve polisimizi şehit etti, halkı göçe zorladı.

‘Büyük Kürdistan’ planı

IŞİD piyonuyla ABD, İngiltere ve Rusya, Suriye’ye girdi, Türkiye’nin çıkarlarını ortadan kaldırıp, enerji yollarını kestiler, sözde “ Büyük Kürdistan” ın inşası için ortaklık yaptılar. Irak’ta Kerkük, Musul ve Telafer, IŞİD tezgahıyla Türkmenlerin elinden alındı, yerine terör örgütü yerleştirildi. Bölge tam anlamıyla Kürt bölgesi haline dönüştürüldü.

Ermeniler sırada bekliyor

Peşmerge bağımsızlık tarihi belirlemeye çalışıyor. Bunu Suriye’de sözde “Kürdistan” izleyecek. Daha sonraki hamle ise Türkiye’den Güneydoğu’yu kopartarak “Büyük Kürdistan”ın kurulması. Böylece hem Kürt devleti oluşturulmuş olacak hem de Türkiye’nin bölgedeki hakimiyeti tam anlamıyla sona erdirilecek. Sırada ise Ermeniler bekliyor. 

1-350.jpg

Türkiye üzerine sinsi oyun devam ediyor!

1925’te Kerkük, Musul davasına darbe vurmak için Şeyh Sait’le bölücü Kürtleri ayaklandıran emperyalistler şimdi aynı oyunu Suriye’deki sözde Kürdistan için PKK ile sahneliyor.

İngiliz destekli “Şeyh Sait”le 1925’te başlayan Türkiye Cumhuriyeti’ni bölgede güçsüz devlet pozisyonuna sokmak için yürütülen karanlık oyun bugün de devam ediyor. Birinci Dünya Savaşı’ndan sonra Kerkük, Musul davasına darbe vurmak için bölücü Kürtleri ayaklandıran emperyalistler yeni piyonları PKK’yı kullanarak Diyarbakır, Şırnak ve Mardin’de sözde isyan başlattı. Hedef, 91 yıl önce olduğu gibi yine Türkiye’nin Suriye ve Irak’taki milli çıkarlarıydı. Dış güçler ve onların işbirlikçileri önce Kurtuluş Savaşı’ndan sonra “Şeyh Sait” ve Seyit Rıza’lı Dersim İsyanları ile Hürriyet ve İtilaf Fırkası’nın “özerk Kürdistan” planlarıyla Türkleri arkadan vurma planları yapıldı. Şeyh Sait,13 Şubat 1925’te Ergani ilçesine bağlı Eğil bucağının Piran köyünde ilk İngiliz desteğiyle isyan başlattı. İngiliz planı ve desteğiyle başlatılan isyanın amacı Musul’un Türkiye ile birleşmesine engellemekti.  Askeri harekatla isyan bastırıldı, elebaşları yakalandı. İstiklal Mahkemesi’nde yargılanan başta Şeyh Sait olmak üzere elebaşılar idam edildi. 1926 Ankara Antlaşması ile otorite boşluğundan kaynaklanan kaos ortamı olması halinde Kerkük ve Musul’a müdahale hakkı bulunan Türkiye, PKK terörü ile uğraştığı için bu hakkını kullanamadı.

2-261.jpg

Denize ulaşacaklar

Güney sınırımız boyunca sözde bir Kürt devleti oluşumu için “NATO Koridoru” peşinde koşan Batı, buna karşı Türkiye’nin başına yine PKK’yı sardı. Terör örgütü, Diyarbakır’ın Sur, Silopi ve Şırnak’ın Cizre ilçelerini “kurtarılmış bölge” ilan ederek sözde kent savaşı başlattı. Bölgedeki 7 Haziran seçimleri sonrası çıkan çatışmalarda 270 şehit verdik, 886 terörist öldürüldü. Planın parçası olarak çeşitli ülkelerin desteğiyle Suriye ve Irak’ta terör örgütü IŞİD piyasaya verildi. IŞİD bahanesiyle ABD, İngiltere ve Rusya Suriye’ye girdi, Türkiye’nin çıkarlarını ortadan kaldırıp, tıpkı Irak’ta olduğu gibi petrol kuyularına el koydular. Bu çerçevede enerji yollarını kestiler, “Büyük Kürdistan” ın inşaası için ortaklık yaptılar. Kürt güçler, Suriye’nin kuzeyinde kanton adıyla idari bölgeler ilan etti. PKK’nın Suriye kolu PYD, bölgede güçlenerek Türkiye ile Suriye’nin arasında bir çizgi oluşturdu. Cereblus bölgesini de ele geçirmek için ABD ve Rusya’nın desteğini alan PYD, Türkiye ile Suriye’nin bağlantısını kesme peşinde. Bu çerçevede bögededeki Türkmenler de ağır bomardıman altına alınarak, buradaki Türk varlığı da sona erdirilmeye çalışılıyor. Bunun ardından da Akdeniz’de sahili bulunan Kürt devleti kurulacak.

Şeyh Sait kimdir!

Cumhuriyet’in ilk yıllarında Doğu Anadolu’da çıkan ayaklanmayı (1 Şubat-15 Nisan 1925) yöneten kişidir. Doğu Anadolu’da Cumhuriyet yönetiminin uygulamalarına karşı çeşitli muhalefet hareketleri gelişmişti. Bu muhalefetin en önemli merkezlerinden biri, Kürt İstiklal Komitesi’ydi. Bu örgütün çıkardığı ayıklanmaların önderi Nakşibendi şeyhi Şeyh Said’di. Ayaklanmacılar, Genç, Maden, Siverek, Varto, Elazığ gibi yerleri ele geçirdi. Bu arada, ayaklanmanın başlamasından birkaç gün sonra Fethi Bey (Okyar) istifa etti ve yerine İsmet Paşa (İnönü) yeni bir hükümet kurdu. Ankara ve Diyarbakır’da İstiklâl Mahkemeleri kuruldu. Ayaklanmanın lideri Şeyh Said ve 28 kişi hakkında idam kararı verildi ve ertesi gün 29 Haziran’da infaz edildi.

 

Amaç “Büyük Kürdistan”

Büyük Kürdistan’ın diğer ayağı Irak’ta da “bağımsızlık” hesapları yapılıyor. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani, önümüzdeki birkaç ay içinde Irak Kürdistanı’nın bağımsızlığı için referandum düzenleyeceklerini açıkladı. BBC’ye konuşan Barzani, Irak’ın zaten bölünmüş olduğunu söyledi ve Kürtlerin ülkenin içinde bulunduğu krizin siyasi olarak çözümünde rol oynayacağını belirtti. Barzani, bağımıszlığın Kürtlerin doğal bir hakkı olduğunu savundu. Barzani, “Son zamanlarda olanlar, bağımsızlığı elde etmenin Kürdistan’ın hakkı olduğunu gösteriyor. Şu andan itibaren, hedefimizin bu olduğunu gizlemeyeceğiz. Irak artık bölünmüş durumdadır. Ülkenin içinde bulunduğu bu trajik durumda kalmamız mı gerekiyor? Bağımsızlık konusuna karar verecek olan ben değilim, halk. Birkaç ay içinde referandum yapacağız” dedi. Batılı güçler daha önce IŞİD’i bölgeye sokmuş ve Musul ve Telafer’de Türkmenleri çıkarmıştı. Yine IŞİD aracılığıyla Kerkük, nüfus yapısı oyananarak ve Türkmenlerin göçe zorlanmasıyla bir Kürt şehrni haline dönüştürüldü. Kürdistan’ın kuruluşuna İsrail’den de destek geldi. İsrail Başabkanı Benjamin Netanyahu, “Kürtlerin bağımsız olmasını destekliyoruz” dedi. Bütün planlar ise Suriye ve Irak’ta kurulan Kürt devletleri birleşmesi. Daha sonraki hamle de Türkiye’den Güneydoğu’yu kopartarak “Büyük Kürdistan”ın kurulması. Böylece hem bir Kürt devleti oluşturulmuş olacak hem de Türkiye’nin bölgedeki hakimiyeti tam anlamıyla sona erdirilecek. Güçsüz kalan Türkiye’den ardı ardına toprak talepleri gelmeye başlayacak. Sırada da Ermenilerin olduğu belirtiliyor.

3-161.jpg