Türkiye'de kaldırılan andımız Kırgızistan'da okunmaya başlandı

Türkiye'de kaldırılan andımız Kırgızistan'da okunmaya başlandı
Kırgızistan'daki Göktürklerin torunları Türk iş adamlarının desteğiyle yeniden açılan 'Türkiye Türkçesi kursları'nda yeniden andımızı okumaya başladı. Açılışa davet edilmelerine rağmen Türkiye'den kimsenin katılmaması dikkat çekti.

Göktürk devletine adını veren Türk boyunun bugünkü torunlarından 200 bini Kırgızistan''da yaşıyor. 50 bininin kimliğinde Sovyetler Birliği döneminden beri Türk yazıyor. Diğerlerinin de bu yönde başvurusu var.

Göktürklerin 2 milyonu Fergana vadisinde Özbekistan ile 1 milyonu da bu bölgenin devamında Tacikistan ile kaynaşmış durumda. Doğu Türkistan''da yaşayanlar da var. Tabii bütün Türk Dünyası Göktürklerin varisidir ama Türkatalar, Göktürk devletini kuran boyun torunları...

Yenicaggazetesi yazarı Arslan Bulut bugünkü yazısında Kırgızistan''daki Göktürklerin torunlarının Türk iş adamlarının desteğiyle yeniden açılan ''Türkiye Türkçesi kursları''nda yeniden andımızı okumaya başladığını "Törende Prof. Dr. Ahmet Bulgan ve iş adamı Zafer Ersöz de bulundu ve Göktürklerin torunlarına sertifikalarını verdi. Göktürk çocukları, Kırgız Millî Marşı ve İstiklal Marşı''nı söyledi ve hep birlikte "Türk''üm, doğruyum, çalışkanım" diyerek "Andımız"ı okudu; Atatürk sevgisini dile getirdi, şiirler okudu, halk oyunlarından örnekler sundu" diyerek duyurdu.

2013 yılında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından demokratikleşme paketi sonrası, yönetmelik değişimi ile ‘Andımız’ın yürürlükten kaldırılması tepki çekmişti.

İlgili Haberler