Türkiye’nin “dört” yanına ateş düştü!

Türkiye’nin “dört” yanına ateş düştü!
Dargeçit’te inşaatı devam eden okulu ateşe veren teröristler, itfaiye ekibine koruma görevi yapan polis aracını uçurdu: 4 şehit

Gece yaktılar, sabah pusu kurdular
Mardin’in Dargeçit ilçesi Bahçeci Mahallesi’ndeki Mardin Artuklu Üniversitesi Dargeçit Meslek Yüksek Okulu’nu ateşe veren teröristler, çevrede mevzilenerek, sabaha karşı yangını söndürmeye gelen itfaiye ekibine ve onların can güvenliğini sağlayan polislere tuzak kurdu. PKK’lı kahpeler, zırhlı araç geçerken, daha önceden yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirdi.

Antalya’dan bölgeye tayin olmuştu
Dargeçit İlçe Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy (45) ile polis memurları Akif Hatunoğlu (29), Mehmet Hüseyin Balta (31) ve Ahmet Akalın (22) şehit oldu. Güvenlik güçleri, kaçan PKK’lı teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlattı. Evli ve 2 çocuk babası Aksoy’un kısa süre önce Antalya İstihbarat Şube Müdürlüğü’nden ilçeye atandığı belirtildi.  

 

Türkiye’nin “dört” yanına ateş düştü!

Teröristlerin yaktığı okula giden polis aracının geçişi sırasında patlayıcı infilak ettirildi kahpe pusuda Şanlıurfa, Osmaniye Diyarbakır ve Konyalı 4 polis şehit oldu.

Mardin’in Dargeçit ilçesi Bahçeci Mahallesi’ndeki inşaatı devam eden “Mardin Artuklu Üniversitesi Dargeçit Meslek Yüksek Okulu” nu ateşe veren terör örgütü PKK mensupları, dün sabah saat. 06.50 sıralarında yangını söndürmeye gelen itfaiye ekibinin can güvenliğini sağlayan zırhlı polis aracı geçerken yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirdi. Hainlerin “iğrenç” pususunda Dargeçit İlçe Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy (45), polis memurları Akif Hatunoğlu (29), Mehmet Hüseyin Balta (31) ve Ahmet Akalın (22) şehit oldu. Evli ve 2 çocuk babası Şanlıurfalı Aksoy’un kısa süre önce Antalya İstihbarat Şube Müdürlüğü’nden ilçeye atandığı öğrenildi.  Diğer şehitler Osmaniyeli Akif Hatunoğlu’nun evli ve 1 çocuk babası, Diyarbakırlı Mehmet Hüseyin Balta’nın evli ve 2 çocuk babası, Konyalı Ahmet Akalın’ın ise bekâr olduğu belirtildi. Güvenlik güçleri, PKK’lı teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlattı. Mardin Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Alçakça ve haince gerçekleştirilen, bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz” ifadeleri yer aldı. Mardin Emniyet Müdürü Lütfullah Pekcan ise Dargeçit ilçesine giderek olayla ilgili inceleme yaptı.

‘İki cihan bir olsa bizi ayıramaz’ 

Henüz 1 yıllık polis olan şehit Ahmet Akalın’ın memleketi Konya’nın Doğanhisar ilçesine bağlı Deştiğin Mahallesi’ndeki baba evine ateş düştü. Acı haberi alan şehidin annesi Kamile Akalın sinir krizi geçirdi. Kız kardeşi de polis olan şehidin 5 ay önce hemşire Kübra Eski ile nişanlandığı belirtildi. Kübra Eski’nin, “Bir bayrağa sarılmış ki... İki cihan bir olsa bizi ayıramaz” mesajının yazılı olduğu Türk bayrağına sarılı iki kişinin el ele tutuştuğu fotoğrafı paylaşması dikkat çekti.

 

polisler.jpg