Türkiye’nin en büyüğü olacak denilmişti. Türkiye’nin en büyük kamu zararı olmak üzere

Türkiye’nin en büyüğü olacak denilmişti. Türkiye’nin en büyük kamu zararı olmak üzere
Türkiye’nin en büyük limanı olacak denilerek yola çıkılan Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi, 10 yılı aşkın süredir tamamlanamadı. Kamu zararı 1.5 milyar TL’ye ulaştı

Cumhuriyet''te yer alan habere göre, temel 14 Mayıs 2011’de atılan ve Türkiye’nin en büyük limanı olacağı belirtilen Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi, aradan 10 yılı aşkın süre geçmesine rağmen tamamlanamadı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Çandarlı Limanı’nın akıbetini bir kez daha Meclis gündemine taşıyarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na sordu.

"KAMU ZARARI 1.5 MİLYAR TL’YE ULAŞTI"

CHP’li Murat Bakan, "Dönemin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın 2018 yılında önergemize verdiği yanıta göre proje kapsamında 697 milyon TL harcandı.
Ülkemizin Cumhuriyet tarihinin en derin krizlerinden birini yaşadığı şu dönemde; dövizdeki aşırı artış ve TL’nin değerinin düşmesi de göz önünde bulundurulduğunda, proje kapsamında yapılan harcamanın 1.5 milyar TL’ye ulaştığı görülüyor.
Yani atıl bir yatırıma dönüşen ve akıbeti de belirsiz olan Çandarlı Limanı Projesi’nden doğan kamu zararı 1.5 milyar TL’ye ulaştı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’ndan önergeyi yanıtlayacağı tarih itibariyle ve o ayın fiyatlarıyla yapılan yatırımın bedelinin kaç TL olduğunu açıklamasını bekliyoruz."
diye konuştu.