‘Çılgın Türk’ ÖZAKMAN kalbiyle olan savaşı yitirdi

‘Çılgın Türk’ ÖZAKMAN kalbiyle olan savaşı yitirdi
‘Çılgın Türk’ ÖZAKMAN kalbiyle olan savaşı yitirdi

“ŞU ÇILGIN TÜRKLER” kitabının yazarı Turgut Özakman, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kalp durması nedeniyle

“ŞU ÇILGIN TÜRKLER” kitabının yazarı Turgut Özakman, Ankara’da tedavi gördüğü hastanede kalp durması nedeniyle hayatını kaybetti. Özakman yarın toprağa verilecek...

 

Yazar, bürokrat, avukat ve tiyatro dünyasının duayen ismi Turgut Özakman yaşamını yitirdi. Güven Hastanesi’nden yapılan açıklamada 14 Eylül’den bu yana tedavi gören 83 yaşındaki Özakman’ın koroner arter hastalığı ve kalp yetmezliği sebebiyle dün saat 11.40’ta vefat ettiği bildirildi. Turgut Özakman’ın cenazesi Pazartesi günü öğle namazına mütakip Karşıyaka Mezarlığı’ndaki aile kabristanında toprağa verilecek. Özakman’ın Kurtuluş Savaşı’nı romansı bir dille anlattığı “Şu Çılgın Türkler” adlı belgesel-roman haftalarca en çok satanlar listelerinin zirvesinden inmemişti.

 


Özakman kimdir
Turgut Özakman, 1 Eylül 1930’da Ankara’da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdikten sonra bir süre avukatlık yapan Özakman, Köln Üniversitesi Tiyatro Bilimi Enstitüsü’ne devam etti. Daha sonra Devlet Tiyatrosu’na dramaturg olarak girdi. TRT’de Merkez Program Daire Başkanlığı, Genel Müdür Yardımcılığı, Devlet Tiyatrolarında Genel Müdür Başyardımcılığı ve 1983-1987 yıllarında Genel Müdürlük yaptı. 1988-1994 yılları arasında Radyo-Televizyon Yüksek Kurulunda üyelik ve başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu. Uzun yıllar Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümü’nde kadrolu öğretim görevlisi olarak çalıştı ve dramatik yazarlık dersleri verdi. Üstün hizmetleri nedeniyle Anadolu Üniversitesince, 2006 yılında Ege Üniversitesince ve 2007 yılında Ankara Üniversitesince ’fahri doktor’unvanı verildi. Evli olan Özakman üç çocuk babasıydı.