1000 dolarlık soru: 3 bin TL'yi kimin cebinden aldılar. Bulgarlar 1000 dolarla gelip bakın ne yaptılar

1000 dolarlık soru: 3 bin TL'yi  kimin cebinden aldılar. Bulgarlar 1000 dolarla gelip bakın ne yaptılar
Sosyal medyada bir kullanıcı Bulgarların Türkiye’ye gelip alışveriş yapmasıyla ilgili ilginç bir paylaşımda bulundu. Ani çıkışlı kur sebebiyle para bozduran kişinin yine aynı parayla memlekete dönmesi dikkat çekti.

Sosyal medyada paylaşılan bir olay viral oldu. Rekor üstüne rekor kıran dolar en son 18’ye dayanmıştı. Doların yükselmesiyle Türk lirası da yabancı para birimleri karşısında değer kaybetti. Bu yıl Türk Lirası yüzde 30 değer kaybetti. 1 Azerbaycan Manatı 10 TL’ye kadar çıkarken şu an 1 Bulgar levası 7 Türk lirası. 

TÜRKİYE''YE ALIŞVERİŞE AKIN ETTİLER

Durum böyle olunca Bulgaristan’dan ve Yunanistan’dan vatandaşlar Türkiye’ye alışverişe gelmeye başladı. Bulgar ve Yunan vatandaşlar, Türkiye’ye gelerek hem gıda, ilaç. Giyim alışverişi yapıyor hem de konut ve araba satın alıyor. Üstelik Türk parasının bir değeri kalmadığını belirterek, “Bizim Bulgaristanlılar çok geliyor alışveriş yapmaya, çünkü liranız çok düştü. Bizim paranın şu an değeri var, sizin paranın değeri yok şu anda. Buradan aldığımız zeytinin, peynirin bile tadı başka. Biz çok ucuza alıyoruz her şeyi buradan, çünkü bizim paramız çok değerli” demişti. Hatta, Edirne’den aldıkları ürünleri Bulgaristan veya Yunanistan’a götürerek satanlar oluyor.

EDİRNE PAZARI KURDULAR, EV SATIN ALDILAR 

Bulgaristan’da ucuz ürünleri takip eden bir grup Bulgar “Edirne Pazarı” grubu kurdu. Binlerce takipçisi olan grupta Bulgar kadınları nereden ne aldığını ve hangi fiyata satıldığını tavsiye niteliğinde anlatıyor. Edirne''ye gelen Bulgar ve Yunan vatandaşlar ev satın almaya başladı. Edirne''de Bulgar ve Yunanların emlak alanına yatırım yapması ile geçen yıla göre satışlar yüzde 50 oranında arttı.

3 BİN TL''Yİ KİMİN CEBİNDEN ALDI

Sosyal medyada paylaşılan bir olay gündeme damga vurdu. Geçtiğimiz gün, Bulgaristan’dan Edirne’ye gelen bir vatandaş 1000 dolar bozdurarak 17 bin TL aldı. Edirne’de alışverişini yapan, eğlenen, istediği her şeyi alan vatandaş tekrar ülkesine dönerken 14 TL’yi tekrar çevirerek 1000 dolar aldı Böylece 1000 dolarla gelen 3 bin lira harcadıktan sonra tekrar 1000 dolarla ülkesine dönmüş oldu.

Sosyal medyada kullanıcı şu soruyu sordu:

Şimdi bu NAS probleminin sorusu şu: Bu arkadaş 1000 dolarla geldi, 1000 dolarla gitti. Onun yiyip içtiği 3.000 lirayı kim ödedi?

 

 

İlgili Haberler