Türkiye'ye karşı birleşen Almanya'da koalisyon kuruldu

Türkiye'ye karşı birleşen Almanya'da koalisyon kuruldu
Almanya'da yaklaşık 5 aydır devam eden siyasi belirsizlikte sona gelindi.  Başbakan Angela Merkel, Hıristian Birlik (CDU/SDU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) koalisyon kurma konusunda anlaşmaya vardı. 

Kritik gelişmeyi Hıristiyan Birlik’te görev yapan Türk milletvekili Serap Güler Twitter hesabından da duyurdu.

Öte yandan Reuters’ın ulaştığı bazı kaynaklar ise henüz tüm konularda anlaşma sağlanmadığını ve görüşmelerin son aşamada olduğunu ifade etti.

TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİNE KARŞI DURACAKLAR

Almanya koalisyon anlaşması taslağına göre, yeni koalisyon Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’ye müzakere için yeni başlıkların açılmasına karşı olacak.

Hristiyan Birlik (CDU/SDU) ile Sosyal Demokrat Parti (SPD) arasında tamamlanması beklenen koalisyon anlaşması taslağında, şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye, Almanya için önemli bir ortak ve AB komşusu, bu nedenle Ankara’yla iyi ilişkilere sahip olmak istiyoruz ve buna ilgi gösteriyoruz. Türkiye’de demokrasi, hukuk devleti normları ve insan haklarıyla ilgili durum uzun süre önce kötüleşti. Bu bağlamda (Türkiye’nin) AB üyeliğiyle ilgili müzakere sürecindeki başlıkları kapatmak ve yeni başlıklar açmak istemiyoruz.”

Almanya’nın çok okunan gazetelerinden Bild, Sosyal Demokratlar’ın Dışişleri Bakanlığı, Finanst Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı’nı aldığını iddia etti. Bild, Merkel’in CDU’sunun Ekonomi ve Savunma Bakanlığı’nı aldığını açıkladı.

İlgili Haberler