Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Mevlüt Uluğtekin YILMAZ

Türklerin Destanı!

Sevgili okuyucum; anlatacak pek çok konumuz var. Onları gelecek hafta sizlere sunacağım.

Bu hafta Türklerin Destanı'nı ve Sayın Erdal Bay'ın çalışmalarını anlatacağız.

Size sunacağım destanlar, uçmağa varmış yiğit bir bilgenin ürünleri...

O bilgenin adı Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu!

Türk'ün o yiğit evladı tüm yaşamı boyunca Türklüğün gönül dünyasını destanlarla anlattı. Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu demek, vatanımızı destanlarla yoğuran bilge demektir.

O gerçekten Türklüğün unutulmaz şairidir.

Değerli okuyucum; Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu, sonsuzluğa göçmeden önce şiirlerini kitaplarda toplayarak, Türk milletinin evlatlarına o görkemli destanları armağan etti. O görkemli kitapların adları şunlar:

"Bozkurtların Destanı", "Alperenler Destanı", " Destanlar Burcu".

Büyük şairimizin sevgili oğlu Sayın Talat Gençosmanoğlu, bu üç büyük kitabı, Türk milleti okusun diye Panama Yayınları'ndan topluma sundu. Sayın Talat Gençosmanoğlu'nun bu soylu davranışını alkışlıyorum.

Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu, yaşamı boyunca Türklüğün gönül telini incitmedi. Şiirlerindeki görkem gerçekten muhteşemdi. Kürşad İhtilali Destanı, Malazgirt Destanı, Boğaç Han Destanı ve daha nice destanlar...

Niyazi Yıldırım Gençosmanoğlu, benim her an saygıyla andığım ağabeyimdi. İstanbul'da cenazesini içim yanarak sonsuzluğa uğurladık.

Büyük şairimizin kitaplarını yayımlayan Panama Yayınları'nı takdirle karşılıyorum.

Sevgili okuyucum, lütfen çocuklarınıza bu görkemli eserleri okutunuz.

 Ve Sayın Erdal Bay...

"Değerli okuyucum; Sayın Erdal Bay ve arkadaşları, Türk Dünyası Eğitimciler Birliği olarak çok önemli hizmetlerde bulunuyorlar.

Sayın Erdal Bay'ın her konuda yaptığı çalışmalar ülkemizin geleceğini kucaklamaktadır. Nitekim Türk Dünyasının birliktelik içerisinde hareket edebilmesinin yegâne çözümünün, ortak eğitim sistemlerinin oluşturulması olduğunu ifade ediyorlar.

Ve konuyu şöyle değerlendiriyorlar;

"Bu öngörüye çok önceden sahip olan İsmail Gaspıralı, eğitim konusunda önemli çalışmalar yaptı. İşte bu çalışmamız, İsmail Gaspıralı'nın izinde, Türk Dünyasına hizmet edebilmek için yakılmış küçük bir çoban ateşidir.

Çalışmamızın Türk Dünyasına emek verenler için bir rehber olmasını temenni ediyoruz. İlk olarak bu çalışmanın ortaya çıkmasında, projelerimize destek olan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı'nı (TİKA) saygıyla anıyoruz. Bu çalışmamızın çıkmasında en büyük fikir sahiplerinden, Türk Dünyası için, eğitimciler olarak mutlaka daha somut şeyler yapmalıyız diyen ve bir nevi bunu vasiyeti olarak açıklayan değerli hocamız Prof. Dr. Özcan Demirel'e gönül dolusu saygılarımızla teşekkür ederiz.

Türk Dünyası ile ilgili çalışmalarımızı her zaman tereddütsüz destekleyen Gaziantep Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun hocamıza saygılar sunuyoruz. Bu çalışmada ilgili bölümlerin ortaya çıkmasında emek ve fedakârlık gösteren bölüm yazarlarımıza;

Yine bu çalışmada bölüm editörlüğünü, hiç düşünmeden kabul eden ve değerlendirmelerini yapan değerli büyüklerimiz Prof. Dr. Hikmet Yıldırım Celkan, Prof. Dr. Adil Türkoğlu, Prof. Dr. Sebahattin Arıbaş, Prof. Dr. Tayyip Duman ve Prof. Dr. Mustafa Ergun hocalarımıza da ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Çalıştaylarımıza katılarak bu konuda fikir ortaya koyan, yüzlerce Türk dünyası gönüllüsüne teşekkür ediyoruz.

Yine bu çalışmamızda tereddütsüz bize yardımcı olan PEGEM yayınevi sahibi Sayın Servet Sarıkaya ve ekibine saygılarımızı sunuyoruz."

Sevgili okuyucum; Sayın Erdal Bay'ın çalışmalarını gönülden alkışlıyorum.

Esen kalın efendim.

Yazarın Diğer Yazıları