Türkmen Cephesi Başkanı Salihi'den PKK itirafı

Türkmen Cephesi Başkanı Salihi'den PKK itirafı
Irak Türkmen Cephesi Başkanı Salihi, terör örgütü PKK'nın IŞİD'le mücadele için Irak'ta olduğu iddiasının gerçeği yansıtmadığını, asıl amacın petrol kaynakları ve Türkmenlerin geleceğini tehdit etmek olduğunu söyledi.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşet Salihi, terör örgütü PKK'nın Irak'ta asıl olarak petrol kaynaklarını elde etme amacıyla varlık gösterdiğini ve Türkmenlerin geleceğini tehdit ettiğini belirtti.

Salihi, yaptığı açıklamada "PKK'nın Irak'taki varlığı belli bir stratejik amaç içerisinde gerçekleşiyor. Kerkük, Dakuk ve Tuzhurmatu'da bulunmaları bu stratejinin parçasıdır." dedi.

PKK'nın Irak'taki varlığının Türkmenlerin geleceğini tehdit ettiğini kaydeden Salihi, bunun ülkedeki Türkmen-Kürt ilişkisini de bozabileceğini aktardı.

Türkmen lider Salihi, sözlerini şöyle sürdürdü:

Bağdat hükümetinin söz konusu terör örgütünün ülkede varlık göstermesine karşı çıkmadığını söyleyen Salihi, "PKK, daha çok Irak hükümetinden destek görüyor. PKK'nın Irak'taki stratejisi, toprak ve toprağın altındakini (petrol) almak." ifadelerini kullandı.

PKK'nın Irak'ta terör örgütü IŞİD ile mücadele ettiği iddiasının da gerçek dışı olduğunu vurgulayan Salihi, "Terör terörle mücadele etmez. Bir terör örgütü diğer terör örgütüyle ancak pazarlık eder. Irak Türkmenleri yüz yıllardır bu topraklar için mücadele veriyor. Ama birilerinin (PKK) gelip IŞİD ile mücadele ettiğini söylemesi ve 'bu coğrafya bizimdir' deyip hak iddia etmesi gayri meşrudur." diye konuştu.

"Çok tehdit ettiler. Ama beni kesinlikle susturamayacaklar"

ITC Başkanı, PKK'nın Türkmenlere yönelik kışkırtıcı eylemlerde bulunduğunu da anlattı. PKK'lıların geçen yıl Irak Türkmen Cephesi'nin Kerkük'teki büroları önünde bayrak ve poster asma girişiminde bulunduğunu hatırlatan Salihi, yerel yönetimin buna göz yumduğunu ve PKK'nın kentte varlık göstermediğini ileri sürdüğünü söyledi.

Salihi, "Beni çok tehdit ettiler. 'Bunu siyasetçiler susturmazsa biz susturacağız' diye haber yolladılar. Ama beni kesinlikle susturamayacaklar ve susmayacağım. Bunların buradaki varlığının tehlike arz ettiğini milletimize aktarmaya devam edeceğim." diye konuştu.