Türkmeneli'nin de çığlıklarını duyun

Türkmeneli'nin de çığlıklarını duyun
İktidarın Türkmenlere de en az Gazze kadar destek vermesini isteyen MHP'li Sinan Oğan, sert konuştu

Türkmeneli'nin de çığlıklarını duyun

TBMM'ye getirilen IŞİD'in faaliyetlerine ilişkin araştırma önergesi tartışmalara sebep oldu. MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, IŞİD'in Müslümanları öldürmesiyle İsrail zulmü arasında fark olmadığını söyledi. Oğan, "Orta Doğu'da katliam üzerine katliam yaşanıyor. Gazze'de Telafer'de her gün insanlarımız öldürülüyor, Türkmen çocukları aç susuz 50 derece sıcakta katlediliyor. Ama bir arkadaşımızın Türkmeneli atkısı takmadığını üzülerek gördüğümü ifade etmek istiyorum" dedi. "Gazze'de ölen bizim insanımız ama Türkmeneli'nde ölen de bizim insanımız" diyen Oğan, şöyle devam etti:

Yazıklar olsun bize
"Ölenin çığlığını duyamazsak, tecavüz edilen çocukların sesini duyamazsak, kaçırılan, çarmıha gerilen Türkmen kadınlarının sesini duymayıp sadece Gazze'nin sesini duyarsak, sizin sadece tek bir tarafa bakıp öbür tarafa sessiz kalmanızı anlamak mümkün değil. Suriye'den kaçanlara da Türkiye kucak açtı. Şimdi soruyorum: Türkiye, 5 bin, 10 bin Türkmen'i almaktan aciz mi? 5 bin Türkmen gelse Türkiye'ye yük mü olacak? Niye Suriyeliden vize istemiyoruz, niye Suriyeliden pasaport istemiyoruz da Türkmen'e 'illa git pasaport al'diyoruz. Kimden alacak Türkmen? Gidip IŞİD'den pasaport mu çıkaracak? Zaten kampta 50 derece sıcaklıktalar. İktidarın bu sorunun cevabını vermesi lazım. Niye Türkmenleri Türkiye'ye kabul edemiyoruz, Türkmen katliamına niye kaygısızız? Türkmen'e su, çocuklarına ilaç götüremiyorsak yazıklar olsun hepimize. Türkmenler kan ağlıyor, sizin kılınız kıpırdamıyor. Türkmenler aç açıkta, kadınları tecavüze uğruyor. AKP'nin kadın milletvekillerine sesleniyorum: Bir eylem de bunun için yapsanıza. Niye sesiniz çıkmıyor. Türkmen olunca niye kör ve sağırsınız." 

Kadın kolları nerede?
Oğan, AKP sıralarından laf atılması üzerine, "Siz bostan korkuluğu musunuz, iktidarsınız. Ülkenin vergisini sağa sola çarçur ediyorsunuz, Türkmen olunca bu imkanlar niye sağlanmıyor? Türkmenler'den bu kadar mı rahatsızlık duyuyorsunuz? Orada ölen çocuklarda sizin de sorumluluğunuz var. Kadınlara tecavüz ediliyor ama buradan kınamıyorsunuz bile" diye konuştu. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay da Orta Doğu'nun kan gölüne çevrilmesinde Hükümet'in büyük vebali bulunduğunu ileri sürerek, "Unsur diye tanımladığınız IŞİD'e, silahı, tankı, füze başlığını kim gönderdi, aracılık ettiyse, hava sahamızın kullanılması dahil bunlara kim sebep olduysa, Cenab-ı Allah kat ve kat belasını versin, onları kahretsin" diye konuştu.