Türkmenler bayram kutlamayalı çok oldu

Türkmenler bayram kutlamayalı çok oldu
Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurahman Mustafa, bayramda unutulduklarını söyledi

Türkmenlerin bu bayram da boynu bükük

Başkan Mustafa, “Türkmenler bir bayramı daha topraklarından ve ailelerinden uzak geçirecek. 5 yıldır bu çaresizliğimiz devam ediyor” dedi.

Güvenli bölge şart

Mustafa, “Türkmenlerin ve Türkiye’nin bölgedeki güvenliği için Azez-Cerablus’ta güvenli bölge olmalı” diye konuştu.

 

Türkmenler bayram kutlamayalı çok oldu

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurahman Mustafa, Kurban Bayramı öncesi ailelerinden ayrı, topraklarını tek etmiş Türkmenlere bayram sevincinin uğramayacağını ifade etti. Mustafa, “Ben de dahil olmak üzere Türkmenler yine ailelerinden ayrı bilmem kaçıncı buruk bayramını geçirecek. Bayram bizim için artık bayram olmaktan çıktı. Sadece acımızı hatırlatıyor. Türkmenler bayram kutlamayalı çok oldu” dedi. Mustafa şunları söyledi: “Kurban Bayramı’nda Türk Ocakları ve Ülkü Ocakları’yla irtibattayız. Bayramı unutan Türkmenlerin burukluğunu biraz olsun gidermek için elimizden geleni yapacağız. Kurbanlık et dağıtılacak. Türkmenlere bağışlanan kurbanlar ailelere paylaştırılacak. Özellikle en zor durumda olan Türkmenler Halep ve Bayır Bucak’ta olduğu için oraya öncelik verilecek.”  Suriyeli siyasiler olarak bundan sonra sahadaki savaşçılarla birlikte hareket edeceğini ifade eden Mustafa, Türkmen tugaylarına ziyaretlerini sıklaştıracağını kaydetti. Mustafa şunları söyledi: “Haziran ayında sahadaki birliklerimizi tek komuta çatısı altında birleştirdik. Sahadaki birliklerimizle koordinasyonu arttırdık. Komutanlarımızla sürekli istişare halindeyiz. Bundan sonra sahayla siyasi isimler birlikte hareket edecek. Böyle bir karar aldık. Sürekli birbirimizle irtibatta kalacağız. Suriye konusunda süreç giderek sahadaki dengelere kayıyor. Rejim sürekli saldırıyor. Lazkiye bölgesi ve Bayır Bucak, gün geçtikçe önem kazanıyor. Rusya ve ABD’nin askeri hamleleri, İran’ın duruşu, rejim, PYD ve IŞİD’in mevcut konumları sürecin iyiden iyiye saha üzerinden yürütüleceğini gösteriyor. Dengeler değişiyor, değiştiriliyor. Suriye Türkmen Meclisi olarak biliyorsunuz sahaya özellikle de askeri yapılanmaya ilişkin uzun süredir yoğun çaba sarf ediyoruz. Haziran ayında sahadaki birliklerimizi tek komuta çatısı altında birleştirdik. Bu birliklerimizle koordinasyonu arttırdık. Komutanlarımızla sürekli istişare halindeyiz. Zaman zaman da gerek Halep’te gerek Bayır Bucak’taki birliklerimizi ziyaret ediyoruz.”

5 yıldır mücadele ediyor

Türkmenlerin ve Türkiye’nin milli güvenliği için Azez ve Cerablus arasındaki bölgenin güvenli haline getirilmesi gerektiğini kaydeden Mustafa, Türkmen Dağı’na yaptığı ziyareti Yeniçağ’a anlattı: “Türkmen Dağı ziyaretlerinde komutanlarımızı motive etmeye çalışıyoruz. Suriyeli Türkmenlerin her zaman arkasında olduğumuzu söylüyoruz. Bizim tugayı ziyaret ettiğimiz gün bile bombardıman vardı. Türkmen dağında yakınımıza bombalar düşüyordu. ”