Türkmenler "karanlık ellerin" hedefinde

Türkmenler "karanlık ellerin" hedefinde
Türkmenlerin bulunduğu Kerkük'te, son 4 ayda 19 Türkmen şehit oldu.

Irak'ın petrol zengini Kerkük kentinde Türkmenlere yönelik hain saldırılar devam ediyor. Son olarak Kerkük'teki Irak Türkmen Cephesi (ITC) Partisi yöneticilerinden Ahmet Bulavalı ve ailesinin bulunduğu araca düzenlenen silahlı saldırıda 3 kişi yaralandı.

Kerkük Polis Müdürlüğü Basın yetkilisi Afrasyav Kamil "ITC yöneticilerinden Ahmet Bulavalı ve ailesinin de bulunduğu araca kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce silahlı saldırı gerçekleştirildi" dedi. Kamil, saldırıda yaralanan ITC Bulava köyü büro sorumlusu Bulavalı, eşi ve kardeşinin Kerkük Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığını belirtti. Kerkük kentinde son dönemde Türkmenlere yönelik suikastlar dikkati çekiyor.

Kerkük'te 4 ay içinde 19 Türkmen silahlı saldırı sonucu şehit oldu. Saldırıların hedefinde siyasetçi ve öğretim görevlileri başta olmak üzere Türkmenler içinde farklı sosyal altyapıya sahip kişiler yer alıyor. Kerküklü Türkmen siyasetçiler, saldırıların arkasında bölgede etnik bir çatışmanın fitilini yakmaya çalışan, Türkmen kimliğini savunan kişileri hedef alan "karanlık ellerin"  bulunduğunu, bunun yaklaşan genel seçimler öncesi yıldırma amaçlı uygulandığını belirtiyor.

En son bir hafta önce, Kerkük'te Türkmen akademisyen Ali Elmas, kimliği belirsiz kişilerce uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Elmas, kent merkezinde aracıyla seyir halindeyken kimliği belirsiz kişilerce silahlı saldırıya uğramış ve olay yerinde şehit olmuştu.

Kerkük polisi, olayla ilgili inceleme başlatmıştı. ITC Başkanı Erşet Salihi, yaptığı açıklamada, olayı kınayarak, Irak'ta Türkmenlere yönelik öldürme ve tehditlerin sürdüğünü vurgulamış "Dünyaya, 'artık Türkmenleri görmezden gelmeyin'diye sesleniyoruz" ifadelerini kullanmıştı. Kerküklü bazı Türkmen akademisyenler ve Türkmen sivil toplum kuruluşu üyeleri, Ali Elmas'ın saldırı sonrası çekilen fotoğrafını sosyal medya aracılığıyla paylaşarak, Türkmenlere yönelik saldırı eylemlerinin artık son bulmasını istedi.

İlgili Haberler