Türkmenler katlediliyor koalisyon seyrediyor!

Türkmenler katlediliyor koalisyon seyrediyor!
Terör örgütü IŞİD, Türkmen bölgesine saldırdı, çok sayıda şehit var. Koalisyon güçlerinin yardımda yetersiz kaldığını ifade eden Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Mustafa, birliklerinin eğitildiği haberlerinin ise yalan olduğunu belirtti.

Türkmen katline seyirci kalınıyor

Haber: Bünyamin Öztürk
Terör örgütü IŞİD, Kuzey Suriye’de Türkmenlerin bulunduğu bölgeye saldırdı. Çıkan çatışmalarda Azez’e bağlı iki köyün IŞİD’in eline geçtiği bildirildi. Köyleri geri almaya çalışan Türkmen birlikleriyle terör örgütü IŞİD arasında şiddetli çatışmaların devam ettiği öğrenildi. Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Abdurrahman Mustafa, Türkmenlerin bir taraftan rejim diğer taraftan da IŞİD saldırısı altında olduğunu ifade etti. Önceki gece Azez’e bağlı köylere saldıran terör örgütü IŞİD ile Sultan Murat Tümeni arasında çıkan çatışmalarda çok sayıda şehit ve yaralının olduğunu anlatan Mustafa, koalisyon güçlerinin duruma müdahalesinin yetersiz kaldığını ifade etti. Mustafa, Türkmen birliklerinin eğitimiyle ilgili çıkan haberlerin ise yalan olduğunu dile getirerek şunları kaydetti: 

Mücadele sürecek
 “Dün gece IŞİD, Azez’in doğusunda bulunan iki köye baskın yaptı. Sultan Murat tümenimiz saldırılara anında karşılık verdi. Şiddetli çatışmalar nedeniyle çok sayıda şehit ve yaralımız var. IŞİD’ten ölen militan sayısının da çok olduğunu öğrendik. İki gündür Türkmenler saldırı altında, bölgede çatışmalar devam ediyor. O bölgede bulunan Türkmen tugaylarımız var, onlar çatışıyor. Birliklerimiz kaybettiğimiz köyleri geri almaya çalışıyor. Şu anda koalisyon uçaklarının müdahale etmesi lazım. Biz Türkmenler olarak mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Zaten Halep’te de rejimle çatışıyoruz. Orada bir şehit verdik.” Türkmen birlikleriyle terör örgütü IŞİD arasındaki çatışma seslerinin Kilis sınır hattından da duyulduğu öne sürüldü. Bölgeden yükselen dumanın Arpakesmez ve Ardıçlı köylerinden de görüldüğü bildirildi.