Türkmenler kendi kaderini eline aldı!

Türkmenler kendi kaderini eline aldı!
Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) katliamında yalnız kalan Türkmenler, yurtlarını geri almak için silahlandı

Türkmen Milletvekili Aydın Maruf, Irak Merkezi hükümeti ve peşmergelerin umutlarını kestiklerini belirterek “Askeri gücünüz varsa siyasi gücünüz de oluyor. Bu nedenle kendi silahlı gücümüzle hareket edip, kendi siyasi kararlarımızı almak istiyoruz” dedi.  Aydın Maruf, Türkmen Tugayı’nın, Beşir’i IŞİD’in istilasından kurtarmak için savaştığını açıkladı.  Türkmenlerin Telafer, Musul ve diğer bölgelerdeki askeri operasyonlara katılacaklarını söyleyen Maruf, “Türkmen güçlerin kendi bölgelerini tekrar geri alması ve yine kendi bölgelerini kendilerinin savunması önemli. Türkmenlere zalim politikalar uygulandı. Türkmenler yerlerinden oluyor, katlediliyor. Siyasi varlıkları etkisiz hale getiriliyor” diye konuştu.

Askeri güç olmalı

Maruf, Irak’taki etnik grupların tamamının silahlandıklarını, Türkmenlerin de aynı yolu kullanmanın dışında başka tercihlerinin bulunmadığını belirtti. Türkmenlerin silahlanmalarının önemli bir gelişme olduğunu anlatan  Maruf, “Askeri gücünüz varsa Irak’ta siyasi gücünüz de oluyor. Bu Kuzey Irak’ta da böyle, güney bölgelerde de böyle, Bağdat’ta da böyle. Bu artık bir realite. Türkmenler de silahlanıp ayakta duracak pozisyona geliyor” dedi. Musul’a düzenlenecek operasyonda da Türkmen kuvvetlerinin etkin olmasını istediklerini ifade eden Maruf, bunun için  El Haşir ve El Vataniye adlı tugay kurduklarını ifade etti.

gazlaştırılması sırasında açığa çıkan ısı da yine atık suların arıtılmasında kullanılacak. Proje yüzde 87 verimlilikle çalışacak şekilde ve sıfır atık prensibi düşünülerek planlandı. Dünyada bir ilk olacak proje için şimdiden uluslararası markaların temsilcileri inceleme talebinde bulunmaya başladı.  Tesisten elde edilecek elektriğin satışı için UEDAŞ’a yaptığımız başvurular kabul edildi. Yerli üretimle elektrik elde edeceğimiz için ek teşvik de alacağız. Yıllık 2 milyon kilovat elektrik satışından 300 bin dolar gelir sağlayacağız.