Türkmenler, Kerkük ve Barzani

Geçen hafta tarihin son feodal lideri, savaş ağası Barzani AKP’nin başkenti İstanbul’a geldi. Bu ziyareti anlamlı kılan feodal liderin ABD’de başta Obama olmak üzere Amerikalı yetkililerle görüştükten sonra Türkiye’ye uğramasıdır. Türkiye’nin Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanı tarafından yönetilen ABD güdümlü dış ilişkiler, Araplarla papaz oldu. Irak Başbakanı Şii, el Maliki İran güdümünde ve İran’ın isteği üzerine Esad rejimini desteklemekte ve ayrıca ABD, Kürtler ve Türkiye’yi karşısına alacak kadar da akılsız davranmaktadır. Maliki, Türkiye’yi Irak’ın düşmanı ilan etmiştir. Türk halkını ve Türk devletini düşman ilan etmenin bir mantığı yoktur. Zira Türk halkı, Irak halkını kardeş olarak görmektedir. Saddam döneminde de böyleydi bugün de böyledir. Maliki Türk devletini ve Türk milletini değil, AKP yönetimini düşman ilan ederse bunun bir mantığı olabilir. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Dışişleri Bakanı, İslamcı görüntüsü çizerek Amerikancı politika uygulamalarını eskisi kadar iyi saklayamıyorlar. Bu Amerikancı politikaları nedeniyle İran, Irak ve Suriye, düşman oldu, şimdiden elde var üç düşman. Diğer düşmanlar da yolda. ABD’nin peşine takılırsanız iktidarda kalabilirsiniz ama Türkler ve Araplar eninde sonun da sizlerin kimler olduğunu anlayacaklardır. Bu politika ve gidişat Türkiye’nin başını Orta Doğu’da belaya sokacaktır ve Orta Doğu halkları arasında ise Türkiye’ye karşı  itibar ve güven tamamen kaybolacaktır.
Soyu sopu bilinmeyen, İslamcı gözüken ama yazıp çizdiği İslami düşünceyle bir ilgisi olmayan, Müslümanlardan çok Amerika ve İsrail’in çıkarlarını gözeten, basında propagandadan görevli gazeteci ve yazar kılıklı bir takım yaratıklar şimdi de Kerkük’ün Kürt bölgesine dahil edilmesi için propagandaya başlamışlardır. Bu ne idüğü belirsiz insanların Allah’ı kandırmaya çalışmaları bizi ilgilendirmez ama dindarlık numarasıyla Türkleri salak yerine koymaları bir Türk olarak ağrımıza gitmektedir. Kürtlerin planı belli, bizde birçok yurt sever yazar ve gazeteciler gibi müteaddit defalar yazdık. Kürtlerin yaşadığı Türkiye, İran, Irak ve Suriye de ki bölgelerde yer altı ve yer üstü zenginliği yoktur. Denize kıyısı, turizm potansiyeli, kendisine yetecek tarım üretimi ve sanayisi bulunmamaktadır. Dolaysıyla ilerde kurmayı planladıkları büyük Kürdistan için Kerkük’ü Kürt bölgesine alarak petrol kaynağına sahip olmak istemektedirler. Bu bölgede Amerikan ve İsrail desteği olsa bile Türkiye, İran ve Irak’ın yardımı olmadan ekonomik ve politik olarak bir Kürt devletinin yaşaması mümkün değildir. Kerkük bin yıldır bir Türk kentidir. Kürt ve Araplarla bir ilgisi yoktur. 2003’de Amerikalılar Irak’ı işgal ettiklerinde Barzani’nin askerleri ABD’nin izni ve gözetiminde ilk hedef olarak doğrudan Kerkük’e girmiştir. İlk işleri de ilginç bir şekilde nüfus ve tapu dairelerine girerek bütün evrakı ve resmi belgeleri yok etmek olmuştur. Amaçları Kerkük’ün belleğini ve Türk kimliğinin resmi kağıtlarını ortadan kaldırmaktır. Amerikalılar, Kerkük’ün idaresini Kürtlere vermiş ve onlar da ülkenin çeşitli bölgelerinden Kürt nüfus toplayarak Kerkük’e yerleştirmişlerdir. İslamcı AKP iktidarı da ses çıkartmamıştır.
Bu günlerde Barzani’nin ziyaretini de bahane ederek Kerkük’ün Türkler ve Kürtler tarafından yönetilmesi gerektiği propagandasını yapmaya başlamışlardır. Güya Barzani AKP’ye bu teklifi getirmiş. Bu hareketler Kerkük’ün Kürtleştirilmesine zemin hazırlamaktır ve Türkleri bu sonuca hazırlamaya başlamışlardır. Irak parçalanırsa tarihi hak ve hukuk gereği kadim Türk yurdu, içinde Kerkük kazasını barındıran Osmanlı Musul vilayetinin tekrar Türklerin yönetimine geçmesi gerekir. Tarihe kayıt düşme bakımından bir kez daha belirtelim ki içinde bulunduğumuz zamanda bölgede ve Türkiye’de Kürtlerin devletleşmesi için içte ve dışta yoğun faaliyetler yaşanmaktadır. Ülkemizde insan ve azınlık hakları gibi süslü laflarla yeni bir Anayasa yapılarak Türkiye’yi eyaletlere bölme planları yapılmaktadır. Amaç Türkiye de ki Kürtlerin 20-25 yıl sonra ayrılıklarının hazırlıklarını yapmaktır. Bunun açık adı Türklerin imkanlarıyla bir Kürt ulusu inşa etmektir. Eyaletlere bölünecek bir Türkiye’de Kürdistan bölgesi kurularak onların yönetim tecrübesi edinmesi sağlanacaktır, yani bir Kürt devleti inşa ettirilecektir. Türklerin artık AKP’ye dur demesi gerekir. 

Yazarın Diğer Yazıları