Türkmenlerden Erdoğan’a öfke

Türkmenlerden Erdoğan’a öfke
Telafer’den kaçıp Kerkük’e sığınan pek çok Türkmen Başbakan’ı IŞİD’i desteklemekle ve katliama seyirci kalmakla suçladı

Türkmenlerden Erdoğan’a öfke

Terör örgütü Irak-Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) saldırılarından kaçarak Kerkük’e sığınan Telaferli Türkmenler zor günler geçiriyor. En temel insanı ihtiyaçlarını bile karşılayamayan ve her bakımdan büyük sıkıntı içinde olan Türkmenler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın IŞİD’i güçlendirdiğini ve şimdi bu terör örgütünün kendilerini katlettiğini söyledi. IŞİD’in katliamından kaçtıklarını, saldırıda çok sayıda yakınlarını kaybettiklerini ifade eden Telaferli Türkmenler, IŞİD militanları arasında çok sayıda kişinin Türkçe konuştuklarına şahit olduklarını aktardı. Türkmenler, IŞİD kamplarında aralarında Türk Kızılayı çadırlarının da bulunduğu çok sayıda Türkiye’den gelen malzeme tespit ettiklerini ifade etti. Daha önce Irak ordusunun Telafer’de ele geçirdiği IŞİD kampında Türk Kızılayı’na ait çadırların görüldüğünü hatırlatan Türkmenler, şimdi kendilerine musallat olan terör örgütünün, gelecekte de Türk halkına musallat olacağını ileri sürdü. 

Sesimizi duymuyorlar
Telafer’den Kerkük’e her gün çok sayıda Türkmen, canını kurtarmak için sığınıyor. Kerkük şehir girişinde perişan durumdaki Türkmenlerin hali karşında duygulanan bir polisin gözyaşını tutamaması ise dikkat çekti. Yakınlarını kaybeden kadınların feryatları ise yürekleri dağladı. Çaresiz olduklarını söyleyen Telaferli bir kadın, “Derdimizi kime anlatacağız. 3 tane kızımı evde katlettiler. Kimseye sesimizi duyuramıyoruz” şeklinde feryat etti. Bir başka Telaferli sığınmacı ise IŞİD’i Başbakan Erdoğan’ın kendilerine musallat ettiğini illeri sürerek, şunları söyledi: “Başbakan Tayyip Erdoğan, bunları destekledi ve başımıza musallat etti. Bu Ramazan’da kâfirler insanlarımızı kesiyorlar. Erdoğan’ın desteklediği bu teröristlerden bir gün hesap soracağız. Unutmayın, bu terör örgütü bir gün de Türk milletine musallat olacak.” 

Zalimlerin ipi kısadır
Başbakan Erdoğan’ın her zaman IŞİD’in imdadına yetiştiğini illeri süren Kevser Beşirli isimli Telaferli ise, Erdoğan’a tepkisini şöyle dile getirdi: “Müslüman Türk halkı gelsin burada bizim halimizi görsün. Başbakan Tayyip Erdoğan, Saddam’ın başına gelenlerden keşke ibret alsaydı. Zalimlerin ipi kısadır. Her fani insan gibi o da hesap verecek. Halk, bunların hesabını ondan bir gün mutlaka soracak. Başbakan’ın IŞİD’i desteklediğine dair elimizde belgeler var. IŞİD’in elindeki Türk silahlarını ve Türk çadırlarını kendi gözlerimizle gördük. IŞİD militanları bizimle Türkçe konuşuyorlardı.” Kazım Musa isimli bir başka sığınmacı da kendilerinin de Türk olduğunu, hiçbir Türk hükümetinin kendilerine bu şeklide davranmadığını söyledi.