Türkmenlere havanlı saldırı

Türkmenlere havanlı saldırı
Irak'ta Başbakan İbadi'nin, Irak'ın IŞİD'den temizlendiğini duyurmasının ardından Türkmen nüfusun bulunduğu bölgeye havanlı saldırı düzenlendi.

Irak Başbakan Haydan El İbadi’nin ülkenin tamamen kurtarıldığını açıklamasından kısa bir süre sonra Irak’ın Selahaddin bölgesinde Türkmen yerleşim yerlerini hedef alan saldırı sonucunda 6 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiği, 13 kişinin de yaralandığı bildiriliyor.

Iraqi News’a göre, Selahaddin’de Tuzhumartu Dağlarının arkasındaki Türkmen yerleşim yerlerine havan topu ile bir saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sonucunuda bir çocuğun hayatını kaybettiği, 13 sivilin ise yararlandığı belirtildi. Bu arada, yaralanan tüm sivillerin Türkmen olduğu kaydedildi.

KASIM’DA 117 IRAKLI SİVİL ÖLDÜ

Haberde, BM Irak Destek Misyonu’nun verilerine dayanılarak Kasım ayında Irak’ta terör, şiddet ve silahlı çatışmaların sonucunda 117 sivilin öldürüldüğüne, 264 sivilin de yaralandığına dikkat çekildi.

Kasım ayında ölümlerin 51'i Bağdat İlinde meydana gelirken, Selahaddin'de 24, Kerkük’te ise 12  sivilin hayatını kaybettiği ifade edildi.