Türkmenlere ‘kardeş aile’ kampanyası

Türkmenlere ‘kardeş aile’ kampanyası
Ülkü Ocakları ve MHP Kadın Kolları, Hatay Yayladağı’na göç eden Türkmenler için bir kampanya başlattı

Hatay merkez, Antakya ve Yayladağı civarında başlatılan kampanyada, gönüllü Türk vatandaşlar, Türkmen aileleri kiralık evlere yerleştirip, ilk ihtiyaçlarını karşılıyor. Türkmen ailelere destek olmak isteyen vatandaşlar Hatay’a gelip Ülkü Ocakları aracılığıyla Türkmenlerle irtibata geçiyor ve kardeş bir Türkmen aileye sahip oluyor.

50’yi geçti

Hatay Yayladağı’na gelen Türkmen göçmenlere Ülkü Ocakları ve MHP Kadın Kolları el uzattı. MHP Hatay Milletvekili Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Türkmen Kardeş Aile kampanyasını Yeniçağ’a şöyle anlattı: “Türkmenlere yardım etmek isteyenler, Yayladağ’a gelip, ihtiyacı olan Türkmenlerle birlikte vakit geçirip onlara ellerinden geldiğince yardım ediyorlar. Şimdilik Hatay, Yayladağı’nda uygulanan bir kampanya ama yaygınlaşırsa Türkiye genelinde yapılacak. İsteyen vatandaşlarımız bölgeye gelip ev tutuyor ve Türkmen aileyi oraya yerleştiriyor, durumu iyiyse ev eşyaları konusunda da yardım ediyor. Ama bir kısım Türkmenler de evlerini kendi tutuyor, sadece eşya konusunda yardım alıyor. Battaniye, yatak, ısınmak için soba, giyim kuşam, bot yardımı yapılıyor. Yayladağ, Merkez ve Antakya’da kardeş Türkmen aile sayısı 50’yi geçti. MHP’nin kadın kolları ve Ülkü Ocakları sürekli Yayladağ bölgesindeler ve Türkmenlere ellerinden geldiğince destek oluyorlar.”

Ajanlar cirit atıyor

Hatay halkının göç eden Türkmenlere olumsuz bir tepkisinin olmadığını dile getiren Ahrazoğlu, göç sırasında bölgeye sızan, yurtdışından gelen ajanlardan halkın rahatsızlık duyduğuna dikkat çekti. Şehir merkezinde yabancı ajanların cirit attığına vurgu yapan Ahrazoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Hatay halkı sınırdan kontrolsüz geçen Suriyelilere karşı, güvenlik açısından endişe duydukları için tepkililer. Hatay, işsizlik konusunda zaten sıkıntılı illerden biridir. Bu konuda bir huzursuzluk yaşanıyor. Güvenlik konusunda sıkıntılar çekiyoruz. Başta MOSSAD ajanları olmak üzere çeşitli ülke ajanları bölgede cirit atıyor. Sınırdan geçirilirken şu anda sıkı bir kontrol yapılıyor. Ancak son göçten önce ajanlar ülkeye giriş yapmıştı. Yani bu sıkıntı yeni değil. Göçmen sayısı şu anda Hatay’da 4 bini geçti. Yayladağı, Yamadi kampına yakın 4 köy sürekli bombalanıyor. Biz de Yayladağı’ndan bomba seslerini duyabiliyoruz.”