Türkmenlere Kürt güçlerden hain saldırı

Türkmenlere Kürt güçlerden hain saldırı
PKK’nın desteğiyle saldıran peşmerge, 19 Türkmeni şehit etti. 39 ev ve 100 dükkan tahrip edildi. İlçede halk evde mahsur

Selahaddin’e bağlı ilçede yaşanan vahşet, 12 Kasım’da peşmerge güçlerinin, Türkmen milislere ait konvoya, asayiş kontrol noktasında durmadığı bahanesiyle ateş açmasıyla başladı. PKK’lı teröristlerin de destek verdiği peşmerge, Türkmenlere ait 39 ev 100 işyerini ateşe verdi.

Çoluk çocuk perişan

İtfaiye, çarşıda yanan ev ve işyerlerindeki dumanı görmesine rağmen müdahale etmedi. Roketatarların da kullanıldığı çatışmalarda 19 Türkmen şehit olurken, 34 kişi de yaralandı. Aksu Mahallesi sakini Hüseyin Ali Rıza, “Evlerimizi, işyerimizi yaktılar. Çoluk çocuk perişanız” dedi.

 

Türkmenlere Kürt güçlerden hain saldırı

Peşmergeyle terör örgütü PKK’nın saldırısı altında kalan Türkmenler’den 19 kişi şehit düştü, evleri dükkanları yağmalandı ve ateşe verildi.

Selahaddin’in Tuzhurmatu ilçesinde Kürt Değişim Hareketi (Goran) üyesi peşmerge güçleriyle bölücü terör örgütü PKK militanlarının saldırısı altında kalan Türkmenler’de kayıplar giderek artıyor. Kürt güçlerle Türkmen milis grubu Halk Toplulukları arasında gerginlik sürerken, Tuzhurmatu’da beşinci gününe giren olaylarda Türkmenlere ait 39 ev ile 100 dükkan yakılarak kullanılamayacak hale getirildi. Çatışmalarda Halk Toplulukları üyesi 12 Türkmen ölürken, 14 kişi de yaralandı. Olaylarda 6 sivil hayatını kaybetti, yaralanan 20 kişi de hastanede tedavi altına alındı. En son dün akşam Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) ilçe teşkilatına roketle saldırılmıştı. 12 Kasım Perşembe günü Tuzhurmatu’da peşmerge güçleri, Türkmen milislere ait bir konvoya asayiş kontrol noktasında durmadığı bahanesiyle ateş açmıştı. Açılan ateşte, bazı Türkmen milisler şehit düşmüştü. IŞİD, Selahaddin vilayetinin büyük bölümünü işgal ettikten sonra, Türkmen ilçesi Tuzhurmatu, peşmergenin kontrolüne geçmişti. Ancak daha sonra Türkmen milislerin de bölgeye gelmesiyle Kürt saldırıları yaşanmaya başladı. Peşmerge ve PKK güçleriyle Türkmen milisleri arasındaki çatışmaların devam etmesi nedeniyle ilçedeki cadde ve sokaklar boş, can güvenliği yok. Tuzhurmatu Aksu Mahallesi sakinlerinden Ali Rıza ilçedeki belirsizliğin sürdüğünü belirterek, “Evlerimizi, işyerlerimizi yaktılar. Benim semtimden en az 100 ev ve iş yeri kül oldu” dedi.