TÜSİAD Başkanı Bilecik: Ekonomi paketleri orta ve uzun vadede olumsuz

TÜSİAD Başkanı Bilecik: Ekonomi paketleri orta ve uzun vadede olumsuz
TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, hükümetin seçim öncesi açıkladığı paketlerin ekonomiye uzun vadede olumsuz yansıyacağını söyledi. Bilecik’e göre ekonomik başarının sırrı bağımsız yargı ve demokrasi.

Erol Bilecik, geride bıraktığımız 2018 yılının iş dünyası ve ekonomik dengelerin sağlanması açısından oldukça zor geçtiğini ifade etti. FOX TV’den İsmail Küçükkaya’nın sorularını yanıtlayan Bilecik, “2019’a aktardığımız negatif değerler var. Örneğin enflasyon… 2018’de aşırı kur dalgaları ve negatif resimler bankaların da bilançosunu düşürmesine neden oldu. Reel sektör bir nakit sıkıntısı yaşıyor. 2019’da dikkatli bir iyimserlik içinde olmalıyız.” ifadelerini kullandı.

BAĞIMSIZ YARGI VE DEMOKRASİ VURGUSU

Bilecik, vatandaşın biriken kredi kartı borcunu taksitlendirme, 22 milyar lira kredi ve 350 bin işletmeye kaynak gibi ekonomik paketlere yönelik ise “Böyle bir aksiyonu aldığınız zaman bunlar kısa vadede inanılmaz olumlu. Ancak orta ve uzun vadede bunlar ekonomiye er geç olumsuz yansıyacak” dedi. Avrupa Birliği ile daha olumlu ilişkiler kurulması gerektiğine dikkat çeken TÜSİAD Başkanı sözlerini “Konuşmamız gereken istikrar. Ekonomik olarak başarıyı biraz daha bağımsız yargıda demokraside aramamız gerek. Kutuplaştırmayı keskinleştirecek yapı saygı ve barış çizgisine girmeli. Bu hoşumuza gitmeyen tablolardan bir tanesi. Biz bunun şiddetle önlenmesinden yanayız.”