TÜSİAD: "OHAL bir an önce bitirilmeli"

TÜSİAD: "OHAL bir an önce bitirilmeli"
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, OHAL'le kapsamında devam eden yönetimi eleştirerek "OHAL'in bir an önce kaldırılması, KHK ile yönetimin sonuna gelinmesini bekliyoruz" dedi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, darbe girişiminde sonra ilan edilen OHAL'le kapsamında devam eden yönetimi eleştirerek "Bazı OHAL uygulamaları özellikle Anadolu'da ticari hayatı kötü etkiliyor. OHAL'in bir an önce kaldırılması, KHK ile yönetimin sonuna gelinmesini bekliyoruz. Toplumsal mutabakkalanat zemininin oluşturulması, birleştirici söylemlerin hayata geçirilmesini istiyoruz" dedi.

Toplantıya katılan Başbakan Binali Yıldırım'a seslenen Cansen Başaran Symes, "Batı'dan kaynaklanan ancak hemen toplumlarda ideal veya gerekli değerler olarak kabul edilen hukukun üstünlüğü, erkler arası güç dengesi, yargıın bireysel hak koruması, yargılamanın insan onuruna uygun şekilde yapılması AB'nin ortak paydalarıdır. Türkiye'nin bu konularda yıllar önce verdiği kararından dönmemesi gerekir. İdam cezası tartışmalarını bu bakımdan sakıncalı buluyoruz" diye konuştu.

Türkiye - Avrupa Birliği ilişkilerine de değinen Symes, "Muhataplarımızı duygusal tepkilere itecek bir dille eleştiri yöneltmek, ülkemizin çıkarları doğrultusunda değildir. AB ekonomi çerçevesinden çıkan bir Türkiye'nin kalkınma hedefleri sekteye uğrayabilir" dedi.