Tutuklama sırasında zanlıyı öldürdüler!

Tutuklama sırasında zanlıyı öldürdüler!
ABD polisinin zanlılara uyguladığı orantısız şiddetin son örneği ölümle sonuçlandı. Polis tarafından boğazı sıkılan sigara kaçakçılığından zanlı Eric Garner öldü New York karıştı

Polise direnince...
ABD’de bir şüphelinin tutuklanma esnasında polis tarafından öldürülmesine tepkiler büyüyor. Sky News’te yer alan habere göre, 43 yaşında ve altı çocuk sahibi New York sakininin kaçak sigara satışı şüphesiyle ilgili tutuklanmasına karar verilmişti. Ancak çok sayıda kolluk kuvveti görevlisinin etrafını sardığı New York’lu polise direniş gösterdi. Bunun üzerine polislerden biri Eric Garner isimli şahsa boğazını kavradığı bir yöntem uyguladı. 

Başkan özür diledi
Kısa bir süre sonra Garner kalbinin durmasıyla hayatını kaybetti. Olayı değerlendiren New York Belediye Başkanı Bill de Blasio vatandaşlardan özür diledi ve polis memurlarının tutukluların güvenliğinden de sorumlu olduğunu söyledi. Şehir Polis Yönetimi ise polislerin tutuklulara karşı boğaz sıkma gibi yöntemleri kullanmasının yasak olduğunu açıkladı. Yetkililer, olayda sorumluluğu bulunanların tespit edileceğini ve en ağır şekilde cezalandırılacağını belirtti.