Tutuklanmayan tacizcilere örnek olsun

Tutuklanmayan tacizcilere örnek olsun
Üniversite eğitimi için Türkiye’ye gelen Fas uyruklu kadın Pendik’te cinsel saldırıya uğradı. Genç kadının şikayeti üzerine savcılık zanlının tutuklanmasını talep etti. Mahkeme ise adli kontrol kararı verip cinsel saldırısı şüphelisini serbest bıraktı. Savcı mücadelesini bırakmadı ve “Serbest kalırsa cinsel saldırı suçu artar" şeklinde itirazda bulundu. Zanlı bunun üzerine tutuklandı.

Olay, İstanbul Pendik’te yaşandı. Fas uyruklu kadın, kaldığı yurda gitmek için Marmaray'a gidiyordu. Ancak o sırada takip ediliyordu.

Habertürk'ten Arzu Kaya'nın haberine göre, evli ve 2 çocuk babası şüpheli kimsenin olmadığı bir sokakta genç kadını dakikalarca takip etti, ardından önünü kesti. Cinsel birliktelik teklifinde bulundu. Reddedilince de zorla genç kıza dokunmaya başladı. Panikleyen üniversite öğrencisi kadın saldırganı itti, olay yerinden hızlıca uzaklaştı.

MAHKEME SERBEST BIRAKTI

Kadının ihbarıyla polis harekete geçti. Şüphelinin kimliğini kamera kayıtlarından tespit etti. Gözaltına alınan zanlı “Sarhoştum hatırlamıyorum” dedi. Savcı tutuklanmasını istedi ama nöbetçi mahkeme adli kontrol kararı verip cinsel saldırısı şüphelisini serbest bıraktı.

SAVCI MÜCADELESİNİ BIRAKMADI

Serbest bırakma kararının ardından savcı hukuk mücadelesi başlattı. "Serbest kalırsa cinsel saldırı suçu artar" dedi. Alkol almanın suç özgürlüğünü beraberinde getiremeyeceğini söyledi. Ayrıca, gece yalnız yürüyen kadınların bu kararla birlikte tedirgin olacağını kaydetti. Mücadelesinin ardından tutuklama kararı da beraberinde geldi.

48 GÜN HAPİS YATTI

Tutuklanan sanık Mehmet M. hakkında “Cinsel saldırı” suçundan 10 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Yargılanma aşamasında 48 gün hapiste kaldı. Mahkeme ardından sanığa ceza alt sınırı olan 5 yıl hapis kararı verdi. Sanık hakkındaki karara bu kez Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı itiraz etti. Kararı bir üst mahkeme inceleyecek