Tütün şirketi rekor tazminat ödeyecek

Tütün şirketi rekor tazminat ödeyecek
ABD’nin ikinci büyük sigara şirketi RJ Reynolds, kocası akciğer kanserinden ölen bir kadına 23.6 milyar dolar tazminat ödeme cezasına çarptırıldı

Yeterince bilgilendirmemiş 
ABD’de rekor tazminat kazanan Cynthia Robinson, kocasının 1996’da ölmesinden 12 yıl sonra RJ Reynolds’a dava açmıştı. Şirket sözcüsü, cezanın aşırı derecede ağır olduğunu, anayasa ve eyalet yasalarının böyle bir cezaya izin vermediğini söyledi. Dört hafta süren duruşmalarda Robinson’ın avukatları, dev tütün şirketi RJ Reynolds’ın sigaranın zararları konusunda tüketicileri yeterince bilgilendirmediğini savundu ve sonuçta başarı kazandı. 

Şirket itiraz edecek
Avukatlar, yeterli bilgilendirme olmaması yüzünden, Michael Johnson’ın bir kaç kez sigarayı bırakma girişiminde bulunmasına rağmen tiryaki olduğunu söyledi. Avukat Willie Gary şirketin, zararları konusunda tüketicileri yeterince bilgilendirmeden sigara üretip satarak bilerek risk aldığını öne sürdü, “Umarız, bu karar TJ Reynolds ve diğer büyük tütün şirkletlerini artık masum insanların hayatlarını tehlikeye atmaktan alıkoyar” dedi. Şirken karar itiraz edecek.