Üç kuruşa 5 bin korucu...

              İçişleri Bakanı Selami Altınok açıklıyor:

 "Doğu ve Güneydoğu'daki 22 kentte 5 bin köy korucusu alınacak. Alınacak koruculara ayda 1000 TL maaş verilecek..."

Bir gazete haberinde ise Kanal D'deki "Bir Deniz Hikâyesi"nde oynayan Emre Berke Zincidi'nin bölüm başına 20 bin TL, aylık 80 bin TL aldığı okurlarıyla paylaşılmıştı. Biz bir yazımızda şehit yakınlarından başka şehitlerin acısını gerçekten içinde hisseden yok dediğimiz zaman okur eleştirisine maruz kalmıştık.

Şimdi siz bu iki haberi yan yana koyun ve söyleyin:

"Rol icabı değil gerçekten hem kendi hem ailesinin canını PKK karşısında ortaya koyan bir korucunun ayda bin TL maaş alması ve fakat filmlerde rol yapan 9 yaşındaki bir çocuğun bölüm başına 20 bin TL, aylık 80 bin TL maaş alması aynı ülkede nasıl mümkün olabilir?"

Ama olmuş, oluyor işte...

Çocuğa da, film yapımcısına da bir şey dediğimiz yok. Veren veriyor. Çocuk tutup da, "Korucular bin lira aylık alırken ben 80 bin lira aylık almam" diyecek değil herhalde. Suç toplumda. Eğer sen vatanı için canını ortaya koyan insanlara sahip çıkmaz, şehit haberlerini "Allah bu PKK'nın belasını versin"le geçiştirip balkonuna bir Türk Bayrağı asmakla vicdanını rahatlatıp, "Bugün vatan için her şeyi yaptım" diyerek, kanal değiştirip gözlerin kızarana, uykun gelene kadar dizi filmler seyredersen olacağı budur. Şehit aileleri için üniversitelerde bir yardım kampanyası başlatılsa gençler elini ceplerine atar mı, bilmiyorum. Amma aynı gençlerin Tarkan konserine katılabilmek için 1000 TL'ye bilet aldıklarını Türkiye biliyor.

Bu gençlerin Tarkan'ı sevdikleri kadar vatan için canlarını veren şehitleri sevdiklerini söyleyebilir miyiz? Ceplerinde, kaldıkları yurtlardaki ev ve dolaplarının raflarında Tarkan resmi taşıyanların, ellerine bir çiçek alıp, yahut kendi elleri ile yaptıkları bir pasta börekle bir şehit yakınını ziyaret ettiklerini duyduk mu?

Sanki hep kızlarımızı eleştiriyor gibi olduk. Yanlış anlaşılmasın. Erkeklerin de bu çocuklara benzer simetrik halleri var. Onlar da meşhur bayanlara, mankenlere, sinema oyuncularına hayranlar ve sorsanız kimin kiminle çıktığını, bir hafta önce PKK kurşunlarıyla şehit olan bir Mehmetçiğin adından iyi bilirler. Hepimiz suçluyuz. Eğitim sistemimiz bozuk. Siyasi partilerimiz yetersiz. Aile müessesesi genel itibariyle çökmüş, çürümüş... Tarih şuurunun yerini magazin bilgisi ve particilik almış. Basiretin bağlanması işte bu olsa gerek... Evet, ailesi ile birlikte canını ortaya koyan korucuların bin lira, rol yapan 9 yaşındaki bir çocuğun 80 bin lira aylık aldığı bir Türkiye'de belli ki o korucular, canlarını ortaya koyacak kadar 1000 TL'ye muhtaçlar, belli ki devlet "ben koruyamadım, sen yardım et" pozisyonunda... Öyle ya, hayvanı, tarlası bağı bahçesi ile uğraşmak dururken bir kişi bin lira aylık için niye eline Kalaşnikof alıp PKK'nın hedefi haline gelsin!

Ne "Çözüm süreci" imiş. Öyle bir çözüm süreci imiş ki, Başbakan bile, "Türkiye'nin beka sorunu var" demek zorunda kaldı.

Hangi Türkiye'nin? Tam 13 yıldır yönettikleri, iktidarı devraldıklarında "Beka sorunu olmayan" bir Türkiye'nin...

 

Yazarın Diğer Yazıları