Uçaklar bakıma girince başbakan kargoda uçtu

Uçaklar bakıma girince başbakan kargoda uçtu
Yunanistan’daki ekonomik krizden liderler de etkileniyor. Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras özel uçak kiralayamayınca, Letonya’nın başkenti Riga’ya nakliye uçağıyla gitmek zorunda kaldı

Yedek parçalar için para yok!

İflasın eşiğindeki Yunanistan’da, kriz hükümet yöneticilerini de vurdu. Başbakan Aleksis Çipras, Litvanya’nın başkenti Riga’da toplanan Avrupa Birliği liderler toplantısına katılmak üzere hareket etmek istedi. Ancak Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı ve Savunma Bakanlığı’na ait olan 3 adet VIP uçağı bakımda olduğundan Çipras uçak bulamadı. Yunan medyasında da, uçaklar için gereken yedek parçaların da parasızlıktan alınmamış olabileceği haberleri yer aldı. Yunan basını başbakanlığın para sıkıntısı çektiğini, özel bir uçak bile kiralamayacak durumda olabileceğini belirtti.

Kerry’nin “kargo” konforu

Çipras’ın yolculuğu akıllara ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’yi getirdi. Kerry, 2014 yılının eylül ayında Türkiye’ye gelmeden önce gerçekleştirdiği Irak ve Ürdün ziyaretlerinde kargo uçağıyla seyahat etmişti. Ancak Kerry’nin kargo uçağını tercih etmekteki amacının ekonomik kriz değil, konforunu düşünmesi olduğu vurgulanmıştı. Kerry’nin uçağın içinde küçük çaplı bir ofis kurduğu görülmüştü. Çipras ise, Riga’ya Yunan Hava Kuvvetleri’ne ait C-130 nakliye uçağı ile uçmak zorunda kaldı. Nakliye uçağında başbakan ve ekibi rahat edebilsinler diye özel hazırlıklar yapıldı.